ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Τεράστια νίκη επί της Προ Ρέκο, 9-7, στην πρεμιέρα του ο Ολυμπιακός (pics)

  15.11.2022 20:37       500

Με τον πιο ιδανικό τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την παρουσία του στη φάση των Ομίλων Champions League πόλο Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε με 9-7 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης και πάντα ισχυρής ιταλικής Προ Ρέκο, στην 1η αγωνιστική του Α' Ομίλου, το βράδυ της Τρίτης (15/11), στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά.

Οι ερυθρόλευκοι του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, με βασικό όπλο την εξαιρετική τους άμυνα και βρίσκοντας λύσεις, κυρίως στο σκοράρισμα σε κρίσιμες στιγμές στο φινάλε, έφτασαν σε μια σπουδαία επικράτηση.

Οι άμυνες ήταν σφιχτές κι από τις δυο μεριές στα τρία πρώτα οκτάλεπτα. Στο τέταρτο έπεσε "καταιγισμός πυρών". Με δύο γρήγορα γκολ των Φιλίποβιτς και Μουρίκη ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεφύγει με 5-3. Ο Γιάνγκερ μείωσε αμέσως με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όμως ο Μπούσλιε έκανε το 6-4. Ο Μαργκέτα έδωσε πέναλτι για βούλιαγμα του Μπίγιατς σε μία τραβηγμένη απόφαση με τον Ζάλανκι να κάνει το 6-5.

Ο Παπαναστασίου διαμόρφωσε το 7-5, με τον Ζάλανκι να απαντά στον παίκτη παραπάνω. Ο Μουρίκης κέρδισε πέναλτι με τον Φιλίποβιτς να ευστοχεί για το 8-6 πριν ο Γκράτα κάνει το 8-7 ξανά με παίκτη περισσότερο. Οι άμυνες έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο σε αυτό το κομμάτι πριν ο Παπαναστασίου σκοράρει 11 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε κάνοντας το τελικό 9-7.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο ΓΓ Στέφανος Αυγουλέας. Από τα επίσημα του κολυμβητηρίου είδαν το ματς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος, αλλά και ο μπασκετμπολίστας Σάσα Βεζόνκοφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΟ ΡΕΚΟ 9-7

Οτάλεπτα: 1-0, 1-1, 1-2, 6-4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 3, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Ζάλανκι 4, Φιλιόλι, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Κανέλα 1, Γκράτα 1, Βελότο, Αϊκάρντι, Χάλοκ, Νέγκρι.

Ο Ολυμπιακός είχε 4/7 π.π. και 1/2 πέναλτι. Η Προ Ρέκο είχε 4/11 π.π. και 1/1 πέναλτι.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες του αγώνα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής