ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Τεράστια νίκη και πρόκριση στο Final-4 ο Ολυμπιακός, 19-18 στα πέναλτι την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία

  03.05.2024 20:58       1488

Τα έδωσε όλα, έκανε κατάθεση ψυχής και πήρε αυτό που ήθελε μέσα στο άντρο της Μπαρτσελονέτα, ο εκπληκτικός Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου της προημιτελικής φάσης του Champions League Ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι του Χρβόγε Κόλιανιν επιβλήθηκαν με συνολικό σκορ 19-18, στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα -που στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 13-13 (πέναλτι 6-5 υπέρ τους)-, μέσα στην έδρα της ισπανικής ομάδας και με την τεράστια αυτή νίκη σφράγισαν το εισιτήριο για το Final-4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός πήρε 2 βαθμούς γι αυτήν τη νίκη (επειδή έγινε στα πέναλτι) και έφτασε στους 11, ενώ οι Ισπανοί βρίσκονται στους 7, κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος επετεύχθη οριστικά για την ομάδα του Πειραιά. Ό,τι κι αν συμβεί στο άλλο ματς της 5ης αγωνιστικής, που γίνεται μετά (Φερεντσβάρος - Μπρέσια) και στα παιχνίδια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα είναι είτε στην 1η είτε στη 2η προνομιούχο θέση.

Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον αρχηγό τους Ντίνο Γενηδουνιά, ο οποίος έκανε δώρο γενεθλίων στην ομάδα του την πρόκριση με τα 5 του γκολ και την εν γένει σπουδαία εμφάνισή του στην κανονική διάρκεια, αλλά και τις 2 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Σημείο κλειδί, όμως, της αναμέτρησης ήταν η αλλαγή τερματοφύλακα στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Μανώλη Ζερδεβά να αντικαθιστά τον Μάρκο Μπίγιατς και τον Έλληνα τερματοφύλακα να πιάνει δύο πεντάμετρες εκτελέσεις, χαρίζοντας τη νίκη και τους δύο πολύτιμους βαθμούς στους Πειραιώτες.

Σε ένα τρομερό ντέρμπι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, ο Γενηδουνιάς έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για το 13-12, λίγο πριν από τον φινάλε, με τον Μπούστο να εκτελεί τον Μπίγιατς για το 13-13 και το ματς να οδηγείται στα πέναλτι.

Εκεί οι Πειραιώτες ήταν πιο ψύχραιμοι, έχασαν μόνο ένα πέναλτι από τα επτά με τον Τάκη Δήμου, με τον Μανώλη Ζερδεβά που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Μάρκο Μπίγιατς να πιάνει δύο και να οδηγεί τον Ολυμπιακό στο Final-4 Μάλτας στο τριήμερο 5-7 Ιουνίου.

Αναλυτικά τα πέναλτι:

Βάμος: 0-1

Περόνε: 1-1

Γενηδουνιάς: 1-2

Σαναχούγια: 2-2

Δήμου, Απόκρουση Πόρτερ

Απόκρουση Ζερδεβά στην εκτέλεση του Ντε Τόρο

Γκίλλας: 2-3

Μουνιαρίθ: 3-3

Φουντούλης: 3-4

Μπιέλ: 4-4

Βάμος: 4-5

Περόνε: 5-5

Γενηδουνιάς: 5-6

ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΖΕΡΔΕΒΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΑΝΑΧΟΥΓΙΑ

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18-19 (κ.α. 13-13, πέν. 5-6)

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 5-4, 3-5, πέν. 5-6.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 3, Σαναχούια 4, Μουνιαρίθ 1, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρντ 2, Παούλ Γκαρσία, Ταχούλ 3, Περόνε 3, Μπιέλ 1, Μπούστος 1, Πόρτερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 4, Γενηδουνιάς 7, Φουντούλης 3, Γούβης, Γκίλλας 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής