ΤΕΧΝΙΚΗ / 1οι ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ/ ΠΕΣΚΑΡΑ

Τέσσερα μετάλλια στο σημερινό φινάλε της διοργάνωσης, για την Εθνική Τεχνικής

  02.09.2015 20:58       1884

Oκτώ μετάλλια κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα Τεχνικής κολύμβησης, εκπροσωπώνταςτη χώρα μας στους 1ους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες. Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Σοφία Κτενά, Λουκάς Καρετζόπουλος, Αλέξανδρος Ξιάρχος, Αλεξάνδρα Νησιώτη, Χρήστος Χριστοφορίδης

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα της Τεχνικής κολύμβησης, τις υποχρεώσεις της στους 1ους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες, που διεξάγονται στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Οι Έλληνες αθλητές, μετά τα 4 μετάλλια που κέρδισαν στη χθεσινή πρεμιέρα κατέκτησαν άλλα 4 (1 χρυσό, 2 ασημένια και 1 χάλκινο), τη σημερινή δεύτερη αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης για το άθλημα, που θα κλείσει την αυλαία του αύριο, με τα αγωνίσματα της Μαραθώνιας κολύμβησης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ελληνική παρουσία σε αυτά.

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης κατέκτησε το δεύτερο προσωπικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, αυτή τη φορά στα 200μ επιφάνεια. Ο πρωταθλητής μας είχε επίδοση 1:22.23.

Ασημένια ήταν τόσο η Σοφία Κτενά στα 100μ επιφάνεια (41.22), όσο και η Αλεξάνδρα Νησιώτη στα 400μ επιφάνεια (3:27.21).

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Λουκάς Καρετζόπουλος, που ήταν 3ος στα 50μ άπνοια, με χρόνο 15.06.

Η ελληνική αποστολή δε παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γ.Γ.  της ΔΕΜΑ κ. Ισίδωρο Κούβελο και τους ανθρώπους της ΕΟΕ για τη στήριξη και την παρουσία τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Χρήστος Χριστοφορίδης:  «Με την σημερινή επιτυχία κάναμε ένα πολύ ωραίο κλείσιμο σε αυτούς τους αγώνες. Είμαι υπέρ ευχαριστημένος με τις επιδόσεις μου σε αυτό το πρωτάθλημα και δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο αυτή την περίοδο. Ένα ακόμα ευχαριστώ στην οικογένεια και τον προπονητή μου, καθώς επίσης την ΚΟΕ και την ΕΟΕ για την ευκαιρία που μου δόθηκε να αγωνιστώ σε αυτή τη διοργάνωση».

Σοφία Κτενά: « Ήταν η 2η και τελευταία αγωνιστική για την τεχνική κολύμβηση σε αυτή τη διοργάνωση. Προσωπικά αισθάνομαι ανακούφιση που κατάφερα να χαρίσω άλλο 1 μετάλλιο στη χώρα μου σε 1 δύσκολο για μένα αγώνισμα. Για άλλη μια φορά πολλές ευχαριστίες στην ΚΟΕ, την ΕΟΕ, την οικογένεια και στους προπονητές μου καθώς και σε όλους αυτούς που με στηρίζουν καθημερινά με το δικό τους τρόπο.

Αλεξάνδρα Νησιώτη: «Nιώθω ευτυχισμένη που κατάφερα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε αυτούς τους σημαντικούς αγώνες τεχνικής κολύμβησης. Προσπαθούσα συνεχώς μέσα στις κούρσες μου να φέρω αυτά τα αποτελέσματα. Ήταν μια ακόμη εμπειρία για εμένα, να αγωνιστώ με δυνατούς αντιπάλους και να σταθώ δίπλα τους στο βάθρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ανθρώπους στέκονται δίπλα μου, σε κάθε προσπάθειά μου και συγκεκριμένα την οικογένειά μου και τον προπονητή μου , Γιάννη Καλαϊτζολίδη».

Λουκάς Καρετζόπουλος:  «Ήταν μια καλή διοργάνωση, στην οποία κατάφερα να πάρω δύο χάλκινα μετάλλια, με καλές επιδόσεις για τη δεδομένη περίοδο.  Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή και την οικογένειά μου που βρίσκονται πάντα δίπλα μου και κυρίως την ΚΟΕ και την ΕΟΕ που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτούς τους αγώνες».

.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ