ΤΕΧΝΙΚΗ / Ημερίδες Ορίων Τεχνικής Κολύμβησης

Τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ στον Πειραιά και ένα στην Λάρισα

  06.12.2015 19:32       1571

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η φετινή χρονιά στην τεχνική κολύμβηση, καθώς στις ημερίδες ορίων που πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά αλλά και στην Λάρισα σήμερα (6/12), πραγματοποιήθηκαν τέσσερα (4) πανελλήνια ρεκόρ σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, οι Κουρλάκης Σταύρος, Αρκούδη Ελευθερία, Βουλγεράκης Ιωάννης και Μυρίλος Αντώνης κατάφεραν να πραγματοποιήσουν πανελλήνια ρεκόρ μόλις στο πρώτο μίτινγκ της χρονιάς σε ότι αφορά τον Πειραιά, ενώ και στην Λάρισα είχαμε πανελλήνιο ρεκόρ από τον Στέφανο Αντωνιάδη.

Τα ρεκόρ που πραγματοποιήθηκαν ήταν τα εξής:

.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΡΛΑΚΗΣ (ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) 800μ. επιφάνεια 6.36.32 (Πανελλήνιο Ρεκόρ Νέων)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΚΟΥΔΗ (ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) 400μ. υποβρύχιο 3.18.95 (Πανελλήνιο Ρεκόρ Κορασίδων)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ (ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ) 100μ. επιφάνεια 43.51 (Πανελλήνιο Ρεκόρ Παμπαίδων Β’)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΡΙΛΟΣ (ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) 50μ. άπνοη 17.84 (Πανελλήνιο Ρεκόρ Παμπαίδων Α')

ΛΑΡΙΣΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ (ΝΑΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ)  50μ. διπλά πέδιλα  20.36 (Πανελλήνιο Ρεκόρ Νέων)

.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην Αθήνα, Γιώργος Σαλταμανίκας, σε δηλώσεις του τόνισε:

«Ήταν η πρώτη ημερίδα του χρόνου και είχαμε συμμετοχή 165 αθλητών από 13 σωματεία, ενώ καταγράφηκαν και τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ. Φαίνεται πως η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά και ότι γίνεται πολύ σωστή δουλειά από τους προπονητές των αθλητών αλλά και από τους αθλητές. Εκτός από τα ρεκόρ, πραγματοποιήθηκαν και άλλοι ικανοποιητικοί χρόνοι και φαίνεται πως τα παιδιά, παρόλο που είναι αρχή της σεζόν, βρίσκονται σε πολύ καλή πορεία».

.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος μίλησε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τεχνικής Κολύμβησης στην Βόρεια Ελλάδα, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, ο οποίος ανέφερε:

«Η ημερίδα ορίων στην Λάρισα είχε 158 συμμετοχές αθλητών από 18 σωματεία και ουσιαστικά αποτέλεσε το πρώτο τεστ της φετινής χρονιάς. Ήταν πολύ θετική, λόγω των αξιόλογων επιδόσεων αλλά και της συμμετοχής νέων σωματείων και νέων παιδιών. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο από την αγωνιστική παρουσία των παιδιών, όσο και από την μεγάλη συμμετοχή. Πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Γαλλία αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών στον Βόλο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ