ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Γιώργος Λεκάκης

«Τέσσερις εβδομάδες μέχρι τον μεγάλο μας στόχο»

  20.06.2012 14:25       1217

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο καμπ προετοιμασίας στην κολύμβηση που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα. Η αθλήτρια Νόρα Δράκου και ο προπονητής της μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις συνθήκες και την εξέλιξη της προετοιμασίας.

Ο προπονητής Γιώργος Λεκάκης αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στις προσδοκίες του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όσον αφορά τη συμμετοχή της κολυμβήτριας Νόρας Δράκου.   

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Οι συνθήκες στη Νάουσα είναι ιδανικές για προετοιμασία. Αξίζει να πούμε ότι το χειμώνα ιδιαίτερα, η Νάουσα αποτελεί ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα. Μας απομένουν περίπου 4 εβδομάδες δουλειάς μέχρι την Ολυμπιάδα του Λονδίνου που είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Εκεί, η Νόρα θα αγωνιστεί στο 50άρι και τη σκυτάλη 4χ100μ. ελεύθερο. Πρόκειται για έναν αρκετά δύσκολο αγώνα, όπου όλοι οι αθλητές αγωνίζονται με στόχο τον τελικό. Το ιδανικό για εμάς είναι να μπούμε στον ημιτελικό και να συμμετάσχουμε σε μία απογευματινή κούρσα».   

Με τη σειρά της, η νεαρή αθλήτρια Νόρα Δράκου έκανε τον απολογισμό της από την προετοιμασία λέγοντας:

«Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά. Δώσαμε βάρος στην ποιότητα και συγκεκριμένα στο 50άρι, στο οποίο θα αγωνιστώ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι συνθήκες στη Νάουσα είναι πολύ καλές, το ίδιο και οι εγκαταστάσεις. Ηρεμήσαμε, ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας και είμαστε έτοιμοι για το Πανελλήνιο και το Γαλλικό πρωτάθλημα που θα γίνει 6-7 Ιουλίου στο Παρίσι. Αυτά τα δύο πρωταθλήματα αποτελούν στην ουσία αγώνες προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα, όπου βασικός στόχος μου είναι να κάνω χρόνους κοντά στα ατομικά μου ρεκόρ για να δω περίπου που βρίσκομαι».   

Στη φωτογραφία η κολυμβήτρια Νόρα Δράκου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος