ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Τέταρτη η Τσίκλη, στην 5η θέση Ιωαννίδου, Καρετζόπουλος, 7ος με ρεκόρ ο Παπουτσής

  18.08.2012 20:36       1134

Η 4η θέση της Αναστασίας Τσίκλη στον τελικό των 400 μ. υποβρύχιο Γυναικών με 3:15.49 ήταν η καλύτερη από ελληνικής πλευράς στο αποψινό πρόγραμμα των τελικών της τέταρτης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης στο Λινιάνο της Ιταλίας.

Την 5η θέση στον τελικό των 100 bifins Γυναικών, εξάλλου, κατέκτησε η Δωροθέα Ιωαννίδου με χρόνο 50.16.

Πέμπτος τερμάτισε και ο Λουκάς Καρετζόπουλος στον τελικό των 50 άπνοια Ανδρών με 15.13.

Πολύ καλή εμφάνιση για τον νεαρό Γιώργο Παπουτσή με την 7η θέση στον τελικό των 800 επιφάνεια Ανδρών (είχε προκριθεί από χθες) με επίδοση 6:39.24 που είναι νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Νέων. Ο 16χρονος πρωταθλητής μας που είχε κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων πριν από περίπου ένα μήνα, δήλωσε μετά την κούρσα (τελευταία του για φέτος):

«Είμαι ευχαριστημένος από τη σημερινή επίδοση. Αυτή η κούρσα ήταν η μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Τα δύο χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων μου έδωσαν την ώθηση να αντιμετωπίσω το απαιτητικό επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Ανδρών και γι αυτό, παρά την όποια κούραση, κατάφερα να ανταπεξέλθω στους στόχους μου. Κι ελπίζω η νέα χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη και σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τον αδελφό μου, αλλά και τους γονείς μου για την προσπάθειά τους να με ανεβάσουν ψυχικά και σωματικά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής