ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Τέταρτη σε τριπλή ισοβαθμία η Εθνική Παίδων, νίκη 16-2 επί του Καναδά

  19.08.2012 14:47       1111

Με μια άνετη νίκη 16-2 επί του Καναδά ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Παίδων. Η ελληνική ομάδα έχασε την άνοδο στο βάθρο και το χάλκινο μετάλλιο στην τριπλή ισοβαθμία με ΗΠΑ και Ουγγαρία.

Η ομάδα των ΗΠΑ (που είχε νικήσει την Εθνική μας και έχασε από την Ουγγαρία) ευνοήθηκε τελικά στην καλύτερη επίθεση (καθώς τα μεταξύ των τριών παιχνίδια και οι διαφορές τερμάτων ήταν ίδια) και πήρε την 3η θέση και το χάλκινο, η Ελλάδα έμεινε 4η και η Ουγγαρία 5η. Οι εμφανίσεις των νεαρών παικτών του Βενετόπουλου, όμως, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για το μέλλον, καθώς έκαναν τέσσερις νίκες και από τις τρεις ήττες οι δύο ήταν στο γκολ από τις πιο ισχυρές ομάδες του τουρνουά Σερβία (1η στη βαθμολογία και αήττητη) και Κροατία (2η).

Οι περίοδοι στο ματς με τον Καναδά: 0-5, 0-3, 1-3, 1-5.

Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν: Αλεξίου 5, Πέττας 4, Καλαργυρός 2, Μασμανίδης 1, Θεοδόσης 1, Καλαϊτζής 1, Σκουμπάκης 1, Λιαπάκης 1.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: 1. Σερβία 21, 2. Κροατία 18, 3. ΗΠΑ 12, 4. ΕΛΛΑΔΑ 12, 5. Ουγγαρία 12, 6. Ιταλία 6, 7. Ισπανία 3, 8. Καναδάς 0.

Ο Νίκος Βενετόπουλος, προπονητής αυτής της ομάδας, μας δήλωσε σε έναν απολογισμό του τουρνουά: «Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις της ομάδας σε αυτό το τουρνουά. Εκτός από το κακό παιχνίδι με τις ΗΠΑ σε όλα τα άλλα ματς ήμασταν πολύ καλοί, ακόμα και στις δυο ήττες από Σερβία και Κροατία, δυο ισχυρές ομάδες από τις οποίες χάσαμε στη λεπτομέρεια για ένα γκολ. Εχει προοπτικές αυτή η ομάδα στην οποία τα παιδιά βρέθηκαν μόνο για 20 ημέρες μαζί για προετοιμασία και χωρίς να προηγηθεί τίποτα.. Με περισσότερη προσοχή και οργάνωση θα μπορούν αυτά τα παιδιά να πετύχουν πολλά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής