ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Θα αφήσει εποχή στην Ευρώπη ο Κριστιάν

  27.05.2012 19:46       1315

Τι κι αν όλα τα φώτα της προσοχής, όσον αφορά την ελληνική αποστολή, είχαν πέσει κυρίως στον Παναγιώτη Σαμιλίδη τις τελευταίες μέρες για το Ευρωπαϊκό κολύμβησης. Ο Κριστιάν Γκολομέεφ (φώτο), όπως και ο Σαμιλίδης, απέδειξαν πως η ηλικία κανένα ρόλο δεν παίζει στα αθλήματα, όταν υπάρχει ταλέντο.

Με εξαιρετική επίδοση, με χρόνο 22.22 στα 50μ. Ελεύθερο ανδρών, ο βενιαμίν της ελληνικής αποστολής στο Ντέμπρετσεν, και αθλητής του Εθνικού Πειραιά,  κατάφερε να βροντοφωνάξει πως είναι και αυτός παρών και πως μπορεί στο μέλλον να κάνει σπουδαία πράγματα στον χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο νεαρός αθλητής, που έχει δοκιμαστεί πολύ στην ζωή του (έχει χάσει και τους δύο γονείς του), βρέθηκε πολύ κοντά στο να κατακτήσει ακόμη και το μετάλλιο.

Για τον Κριστιάν Γκολομέεφ, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ο προπονητής του,  Άκης Οικονόμου, ο οποίος είχε αρχίσει τον χορό των ευρωπαϊκών μεταλλίων για την χωρα μας στις αρχές του 2000.

«Ο Κριστιάν θα αφήσει εποχή στην Ευρώπη. Πρόκειται για έναν αθλητή που δεν έχει όρια. Αν η τύχη και οι συγκυρίες τον στηρίξουν στην ζωή του, θα πετύχει τα πάντα. Είναι ένας πραγματικός σπρίντερ. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία πρόβλεψης, μέχρι που μπορεί να φτάσει, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να μην εκφραστώ δημόσια για το πόσα πολλά πράγματα μπορεί να πετύχει στην ζωή του», είπε αρχικά ο προπονητής.

Στην συνέχεια ανέλυσε την κούρσα του νεαρού αθλητή, λέγοντας: «Ο Κριστιάν έκανε ένα ασύλληπτο ξεκίνημα. Εκεί που πέρυσι αντιμετωπίζαμε κάποια μικροπροβλήματα, σήμερα κατάφερε να τα εξαλείψει και  ήταν εντυπωσιακός. Στα πρώτα 40μ. μάλιστα, ήταν μέσα στα μετάλλια. Όμως δεν του βγήκε ο τερματισμός. Υπήρξε μια μικρή λεπτομέρεια την οποία δεν μπόρεσε να αποφύγει, και έτσι βρέθηκε τέταρτος. Όμως, με τα τόσα χρόνια εμπειρίας μου, είναι τουλάχιστον υπερβολή να σχολιάζω το πώς ένας 18χρονος δεν μπόρεσε να πάρει το μετάλλιο για λίγο αν και άξιζε πραγματικά να το πάρει».

Για τον δύσκολο… αγώνα εκτός πισίνας που κάνει ο Κριστιάν Γκολομέεφ, και το πως μετουσιώνει αυτήν την δυσκολία σε αβαντάζ του, σχολίασε: «Είναι αλήθεια πως η τύχη του έχει γυρίσει την πλάτη όσον αφορά την ζωή του. Έχει μείνει χωρίς τους γονείς του από μικρός, όμως έχει πολλούς ανθρώπους γύρω του, πο τον αγαπάνε και τον νοιάζονται. Και όχι μόνο οι συγγενείς του, που τον φροντίζουν στην Αθήνα με πολύ αγάπη, αλλά και όλοι εμείς, συναθλητές και προπονητής. Δεν θέλω να ξεχωρίζω τους αθλητές μου, αλλά θεωρώ ότι ο Κριστιάν είναι μέλος της οικογένειάς μου».

Τέλος, για το Ολυμπιακό όριο είπε: «Ο Κριστιάν ήταν προετοιμασμένος για τους αγώνες αυτούς, όμως το Ολυμπιακό όριο (σ.σ 22.11), είναι δύσκολο να επιτευχθεί την δεδομένη χρονική στιγμή. Η νέα αγωνιστική διέγερση μέσα σε λίγες μέρες (σ.σ θα αγωνιστεί σε μίτινγκ στην Ιταλία στις 14 Ιουνίου), ίσως να μην έχει το αποτέλεσμα που προσδοκάμε. Όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος