ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΡΩΜΗ

«Θα διαψεύσουμε τα προγνωστικά»

  04.07.2021 12:31       3116

Στην αιώνια πόλη βρίσκεται από σήμερα το πρωί, Κυριακή 4 Ιουλίου, η πολυπληθής ελληνική συμμετοχή που λαμβάνει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων που πραγματοποιείται στην ιταλική πρωτεύουσα από 6 έως 11 του μήνα.

Στην Ρώμη θα πραγματοποιηθεί η κορυφαία φετινή διοργάνωση για τις συγκεκριμένες ηλικίες και ο Γιάννης Μηλιδάκης, πρωταθλητής Ευρώπης την δεκαετία του 80 στο πρόσθιο, είναι ένας από τους συνοδούς προπονητές και εκφράζεται στην σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Το Ευρωπαϊκό Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων είναι μια κορυφαίου επιπέδου διοργάνωση και για τους/τις Ευρωπαίους/ες και λειτουργεί ως “calling room” για το Ευρωπαϊκό των Ανδρών – Γυναικών. Η διάκριση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Ελλάδα όμως είναι πλέον Ευρώπη στην κολύμβηση, το έχει αποδείξει στο παρελθόν και το επιβεβαίωσε πρόσφατα».

«Η ΚΟΕ προσπάθησε να δώσει ώθηση στην αποστολή συμπεριλαμβάνοντας συνολικά 15 κολυμβητές/τριες. Είναι πολυπληθής όσον αφορά στους Έφηβους (13) και «λιποβαρής» στις Νεάνιδες (2), αλλά αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα συζήτησης. Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, η επιστροφή με μετάλλιο δεν προβλέπεται με πολλές πιθανότητες. Κι άλλες φορές όμως τα προγνωστικά δεν ήταν με το μέρος μας, αλλά μετάλλια ήταν στις αποσκευές μας…».

«Οι στόχοι μας είναι οι ημιτελικοί, ώστε να έχουμε πιθανότητες και για τελικούς στα ατομικά αγωνίσματα. Η ιστορία δείχνει ότι αθλητές που σ’ αυτούς τους αγώνες βρίσκονται σε 8άδες και 16άδες, μεγαλώνοντας έχουν μεγάλες πιθανότητες διάκρισης στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και το αντίστροφο».

«Στα ομαδικά οι στόχοι μας είναι πολλαπλοί. Αφενός αγωνιστικά πάντα προσδοκούμε να προκριθούμε σε κάποιους τελικούς. Ταυτόχρονα, θέλουμε να καλλιεργηθεί η νοοτροπία ότι οι σκυταλοδρομίες είναι αγωνίσματα στα οποία δίνουμε εξίσου μεγάλη σημασία με τα ατομικά για μην πω ακόμα μεγαλύτερη, αφού εξ’ ορισμού τους είναι υπόθεση της Εθνικής Ελλάδας...
Τα ομαδικά ανοίγουν «γέφυρες» από τη Ρώμη 2021 προς το Παρίσι 2024.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά».

Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε την σύνθεση της αποστολής και τα αγωνίσματα που θα λάβουν μέρος οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες μας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ