ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Βενετόπουλος

«Θα δώσουμε κίνητρο στα νέα παιδιά»

  18.11.2015 13:56       930

Ο Νίκος Βενετόπουλος αποτελεί συνεργάτη της ΚΟΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Προ ολίγων ημερών, η Κολυμβητική Ομοσπονδία ανανέωσε την συνεργασία μαζί του, ως προπονητή της Εθνικής Ομάδας Παίδων, αλλά ουσιαστικά ως του ανθρώπου ο οποίος ασχολείται με τις μικρές ηλικίες και προετοιμάζει τα παιδιά για την ένταξή τους στα εθνικά συγκροτήματα. Ο κ. Βενετόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους φουνταριστούς που ανέδειξε ποτέ η ελληνική υδατοσφαίριση, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τόνισε:

«Η Εθνική Ομάδα των Παίδων, σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο υπάρχει, θα πάρει μέρος σε αγώνες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των Βαλκανικών χωρών στην Σερβία τον Ιούλιο του 2016, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους θα πάρει για μια ακόμη φορά μέρος στο καθιερωμένο, πλέον, τουρνουά των μικρών ηλικιών το οποίο διεξάγεται επίσης στην Σερβία. Άρα λοιπόν φέτος θα έχουμε μόνο Σερβία στους προορισμούς μας. Η διαφορά είναι ότι οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο, θα γίνουν με παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2000 και έπειτα, ενώ αυτά τα οποία θα λάβουν μέρος στο τουρνουά του Αυγούστου, θα είναι παιδιά γεννημένα το 2001 και ύστερα».

Συνεχίζοντας την αναφορά του, ο Νίκος Βενετόπουλος, ο οποίος έλαβε μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες το 1988 και το 1992 και που αγωνίστηκε με τα σκουφάκια του Ηρακλή, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του, του Ολυμπιακού και της Χαλκίδας με 4 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα στην κατοχή του, συνεχίζοντας την αναφορά του τονίζει: «Ο ρόλος μου, μου αρέσει και με «ανεβάζει» ψυχολογικά. Είναι κάτι που το αγαπώ πολύ και αποτελεί, ουσιαστικά, την ανίχνευση των μεγάλων ταλέντων που υπάρχουν σε πληθώρα στην ελληνική υδατοσφαίριση και τα ταλέντα αυτά στοχεύουμε να τα φέρουμε κοντά στις εθνικές ομάδες. Ένιωσα πολύ όμορφα όταν πολλά από αυτά τα παιδιά , τα οποία είδα τα προηγούμενα χρόνια, πριν λίγους μήνες στο Μπακού γύρισαν με μετάλλιο στο στήθος τους. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω δει περίπου 200 παιδιά, τα οποία είναι όλα αρχειοθετημένα, γνωρίζουμε πάντα για την εξέλιξή τους και τα παρακολουθούμε πολύ στενά».

Ερωτηθείς για το πώς τα παιδιά αυτά, τα παρακολουθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός, τονίζει: «Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν οι οικονομικές δυνατότητες να μεταβούμε στην επαρχία και να δούμε τα παιδιά εκεί. Αυτό, λοιπόν, το οποίο κάναμε ήταν ότι δημιουργούσαμε κάποια καμπ, τα οποία γίνονταν στην Αθήνα και στα οποία καλούσαμε τα παιδιά, είτε επειδή τα είχαμε δει στα πρωταθλήματα τα δικά τους, ή σε κάποια τουρνουά και είχαμε άποψη οι ίδιοι, είτε μέσω των προπονητών τους, που τα βλέπουν στην καθημερινότητα και που μπορούν να μας συστήσουν ένα ταλαντούχο παιδί».

Στην ερώτηση αν φέτος θα διαφοροποιηθούν τα πράγματα, ο κ. Βενετόπουλιος υποστήριξε: «Φυσικά και θα διαφοροποιηθούν, αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της Ομοσπονδίας. Μετά από πολύ καιρό η Ομοσπονδία θα μπορέσει να πραγματοποιήσει καμπ, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη και στα υπόλοιπα μέρη της επαρχίας όπου «ανθεί» η ελληνική υδατοσφαίριση, θα συγκεντρώσουμε παιδιά, θα βγούμε στην περιφέρεια , θα πάμε παντού και θα δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Θα δώσουμε ένα κίνητρο σε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να ονειρεύονται από τώρα την παρουσία τους στα εθνικά συγκροτήματα. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια , όταν και ξεκινούσα το έργο μου αρχές του καλοκαιριού. Τώρα η Ομοσπονδία μου παρέχει την δυνατότητα τον Νοέμβρη να ξεκινήσω αυτό το οδοιπορικό με στόχο να αναδειχθούν τα παιδιά τα οποία έχουν μεγάλο ταλέντο και δικαιούνται μια θέση στις εθνικές ομάδες».

Ολοκληρώνοντας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στο πηγαίο ταλέντο του Έλληνα Υδατοσφαιριστή, σχολιάζοντας: «Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα παιδιά τα οποία, με την φροντίδα των σωματείων τους, που κάνουν εξαιρετική δουλειά και προσέχουν τρομερά τα νέα ταλέντα, και μπράβο τους για αυτό, έχουν μεγάλο ταλέντο, οι Έλληνες βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης . Να σας αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια, στο τουρνουά αυτό που γίνεται στην Σερβία για τις μικρές ηλικίες, η Ελλάδα πάντα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και πάντα βρίσκεται μέσα στα μετάλλια, λίγο πίσω από την Σερβία και το Μαυροβούνιο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς και για την ελληνική υδατοσφαίριση και θεωρώ ότι το έργο το οποίο κάνουμε έχει δείξει τα αποτελέσματά του, αφού αυτή την στιγμή υπάρχουν πάρα πολλοί σπουδαίοι παίκτες με μεγάλο ταλέντο, πολύ μικρής ηλικίας που αποτελούν μια χρυσή παρακαταθήκη για την ελληνική υδατοσφαίριση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ