ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Κώστας Βαμβακάρης

«Θα δουλέψουμε στην τακτική»

  28.02.2012 16:23       995

Σε δύο εβδομάδες η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών τίθεται αντιμέτωπη με την αντίστοιχη της Τουρκίας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του World League. Όμως, τα δύσκολα είναι στη συνέχεια για τους διεθνείς αφού θα κοντραριστούν με τη Ρουμανία για την ίδια διοργάνωση, σ’ ένα παιχνίδι που υπό προϋποθέσεις μπορεί να κρίνει την πρωτιά του ομίλου. Επίσης, το Μάρτιο ταξιδεύουν για το Έντμοντον, όπου θα διεξαχθεί το προολυμπιακό τουρνουά.

Για την προετοιμασία  της ομάδας μίλησε ο βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστας Βαμβακάρης: «Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μας ξεκινάει στην Ελλάδα, στις 7 Μαρτίου. Στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά θα κάνουμε καθημερινές προπονήσεις, όπου θα δώσουμε έμφαση σε θέματα τακτικής. Θέλουμε να δουλέψουμε στην άμυνα και στην επίθεση, τον παίκτη λιγότερο και τον παίκτη παραπάνω. Εκτός νερού θα κάνουμε γυμναστήριο αλλά επειδή δεν θα έχουμε τους παίκτες για πολλές μέρες δεν θα δώσουμε «βάρος» στην φυσική κατάσταση.

Ενδιάμεσα έχουμε τα παιχνίδια για τα προκριματικά του World League με την Τουρκία εκτός και με τη Ρουμανία εντός. Το παιχνίδι με τους Ρουμάνους αρχικά ήταν να γίνει στην Πάτρα αλλά λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το «Αντώνης Πεπανός», ο αγώνα πιθανότατα θα γίνει στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά. Μετά το ματς, θα κάνουμε με μία ομάδα προετοιμασία, ώστε να αποκτήσουμε ρυθμό. Ευελπιστούμε αυτή η ομάδα να είναι η Σερβία. Στη συνέχεια, στις 26 Μαρτίου θα αναχωρήσουμε για τον Καναδά για το προολυμπιακό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πιθανότητες της εθνικής να βρίσκεται στα τελικά των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά και του World League: «Η κλήρωση για το προολυμπιακό τουρνουά είναι ευνοϊκή. Είμαστε σε έναν όμιλο με δυνατές ομάδες, στον οποίο θα γίνουν πολλά ντέρμπυ. Αυτό θα είναι πολύ καλό για εμάς, καθώς θα βρούμε αγωνιστικό ρυθμό, ώστε στο χιαστί παιχνίδι η ομάδα να ανταποκριθεί και να «βγάλει» το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων της. Από τον άλλον όμιλο, οι ομάδες είναι χαμηλότερων δυνατοτήτων από εμάς, εκτός της Ισπανίας, που είναι στο ίδιο επίπεδο. Αν πάρουμε μία καλή θέση, στο γκρουπ μετά θα είναι στο χέρι μας να περάσουμε. Αλλά, ακόμα κι αν βγούμε 4οι και παίξουμε με τους Ισπανούς, το παιχνίδι θα είναι ντέρμπυ και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, καθώς πρόκειται για μία ομάδα με ομοιογένεια και εμπειρία.

Όσον αφορά την πρόκριση στα τελικά του World League, σαφώς και είναι στόχος μας. Βέβαια, μετά το άσχημο αποτέλεσμα με τους Ρουμάνους δεν είναι πλέον στο χέρι μας. Πλέον θα πρέπει να χάσουν από τους Ισπανούς και μετά εμείς να τους κερδίσουμε με 3 γκολ διαφορά στην έδρα μας. Θέλουμε να προκριθούμε και να πάρει παιχνίδια η ομάδα ώστε να αποκτήσει ομοιογένεια και να αφομοιώσει μερικά στοιχεία που θέλει να προσδώσει ο Ντράγκαν Άντριτς, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα πρόσφατα».

Κλείνοντας, τόνισε: «Η προετοιμασία θα είναι δύσκολη και ελπίζω οι αθλητές να είναι καλά και να ανταπεξέλθουν στο μέγιστο, ώστε να προκριθούμε στην Ολυμπιάδα και να συνεχίσουμε την καλή παράδοση που έχουμε ως άθλημα».

Στη φωτογραφία, ο Κώστας Βαμβακάρης δίπλα στον Ντράγκαν Άντριτς και τους διεθνείς

Γραφείο Τύπου: Νίκος Χαραλαμπόπουλος