ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Κώστας Βαμβακάρης

«Θα παλέψουμε ενωμένοι»

  18.07.2012 14:34       894


Από αύριο το απόγευμα ξεκινάει η κοινή προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών με την ομάδα της Σερβίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Τα πρώτα φιλικά παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο και στη συνέχεια, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ίσως μεταφερθούν στο κολυμβητήριο του Ζαππείου.

Ο συνεργάτης του Ντράγκαν Άντριτς, Κώστας Βαμβακάρης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τον σκοπό της κοινής αυτής προετοιμασίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων:

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε λίγο πριν την αναχώρησή μας (Δευτέρα, 23/7) για το Λονδίνο. Γνωρίζουμε εξʼ αρχής τη δυναμικότητα της Σέρβικης ομάδας, καθώς την αντιμετωπίσαμε και στο τουρνουά της Ισπανίας πριν λίγες ημέρες. Αποτελεί, μάλιστα, έναν από τους πιθανούς αντιπάλους μας για τα χιαστί παιχνίδια των Αγώνων μαζί με τις ομάδες της Αμερικής και της Ουγγαρίας. Πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι έχει αναδειχθεί και πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ωστόσο, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε τις δυνατότητές μας μέσα από τα τέσσερα φιλικά παιχνίδια μαζί της και να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία στην τακτική».

Στη συνέχεια, ο κ. Βαμβακάρης αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο της Εθνικής μας ομάδας λέγοντας:

«Η ομάδα είναι έτοιμη. Ευτυχώς, δεν έχουμε τυχόν προβλήματα με τραυματισμούς και η ψυχολογική μας κατάσταση είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Στις 29 Ιουλίου αντιμετωπίζουμε την Κροατία. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ωστόσο θα παλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αρχικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να μπούμε στην 8άδα και αργότερα, ανάλογα με τη θέση που θα πάρουμε, ίσως και ένα χιαστί παιχνίδι. Η ομάδα μετά τους αγώνες στο Έντμοντον, στο Αϊντχόφεν και στα τουρνουά της Ιταλίας και της Ισπανίας, έχει φτάσει τις μεγάλες υπερδυνάμεις. Έχουμε μικρύνει την απόσταση μεταξύ τους και στα χιαστί παιχνίδια μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη και να μπούμε ακόμα και στην 4άδα. Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος