ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Τσουκαλά

Θα πάμε για διάκριση και στην Κίνα

  12.05.2012 21:17       928

Ακόμα και στα παιχνίδια που δεν έχουν ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία (καθώς έχει επιτευχθεί ήδη ο στόχος της πρόκρισης), η ανανεωμένη Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών εμφανίζεται πολύ ορεξάτη εδώ στο Βόλο, στους αγώνες του Γουόρλντ Λιγκ και δείχνει πάθος για τη νίκη μη αφήνοντας πολλά περιθώρια αμφισβήτησης στις αντιπάλους. Όπως έκανε και στο αποψινό ματς κόντρα στη Βρετανία.

Η Χριστίνα Τσουκαλά μας μίλησε γι αυτό, μετά την πέμπτη συνεχόμενη νίκη στη διοργάνωση (επί των Βρετανίδων), για τους επόμενους στόχους, αλλά και για τη δική της σημαντική πρόοδο.

«Είμαστε μια καινούργια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια κι έχουμε πολύ όρεξη και θέληση να πάμε ψηλά», δήλωσε η Τσουκαλά και συμπλήρωσε:

«Οσο κι αν το σκορ ήταν εναντίον μας στην αρχή, σε ένα ματς στο οποίο δεν καιγόμαστε για τη νίκη, εμείς το κυνηγήσαμε με πάθος για να το ανατρέψουμε υπέρ μας. Τάχουμε καταφέρει πολύ καλά σε αυτά τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ και βλέπω ότι το ευχαριστιέται και ο κόσμος. Οσο κι αν μας λύπησε ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνουμε πίσω τα κακά, τα διαγράφουμε και κοιτάμε μπροστά. Προχωράμε. Εχουμε το Γουόρλντ Λιγκ και θέλουμε διάκριση στην τελική φάση που θα γίνει στην Κίνα. Προσωπικά το αισθάνομαι κι εγώ ότι βελτιώνομαι, διότι δουλεύω περισσσότερο, ενώ παίρνω και πολύ χρόνο και ευκαιρίες από τους προπονητές μου, τόσο στην Εθνική ομάδα, όσο και στη Βουλιαγμένη».

ΑΣΗΜΑΚΗ «ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»

Η αρχηγός Αλεξάνδρα Ασημάκη δήλωσε: «Δείχνουμε χαρακτήρα σε όλα τα παιχνίδια. Το αποψινό ματς με τη Βρετανία ήταν λίγο παγίδα. Θα μπορούσαμε να είχαμε χαλαρώσει, αλλά δεν το κάναμε. Δείξαμε πάθος και πετύχαμε άλλη μια σπουδαία νίκη. Είναι πολύ καλό το πρώτο δείγμα αυτής της ομάδας. Κι είναι μόνο η αρχή. Εχουμε κάνει πολύ λίγες προπονήσεις μαζί. Στην Κίνα θα πάμε για διάκριση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής