ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Κότσια

«Θα προσπαθήσουμε για την κορυφή»

  07.12.2012 18:04       742

Για την σπουδαία νίκη της Εθνικής μας ομάδας των Νεανίδων επί των ΗΠΑ (8-3), στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Περθ και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Ουγγαρία (Κυριακή, 9:30 ώρα Ελλάδας), μίλησε στην ΚΟΕ η διεθνής μας Χριστίνα Κότσια:

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένες από το σημερινό παιχνίδι, αν και δεν ξεκινήσαμε τόσο δυνατά όσο θα θέλαμε. Στην συνέχεια όμως, που καταλάβαμε ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τις αντιπάλους μας, βρήκαμε τον ρυθμό μας και με καθαρό μυαλό, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή μας, καταφέραμε να πάρουμε το προβάδισμα και να ξεφύγουμε πολύ στο σκορ», δήλωσε αρχικά η νεαρή παίκτρια της Εθνικής και συνέχισε αναφερόμενη στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:

«Τα πρώτα παιχνίδια και ειδικότερα η πρεμιέρα ήταν αρκετά δύσκολα για όλες μας, γιατί δεν είχαμε συναντηθεί σαν ομάδα, λόγω του ότι τρεις από εμάς λείπαμε για σπουδές στην Αμερική. Καταφέραμε, όμως, με τη βοήθεια του προπονητή μας και του συνεργάτη του να δουλέψουμε όλες μαζί, έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά μας και να βρεθούμε μεταξύ μας αγωνιστικά. Η πορεία μας μέχρι τώρα είναι πολύ καλή και έχουμε αντιμετωπίσει κάθε παιχνίδι όπως ακριβώς έπρεπε. Είμαστε υπερήφανες που έχουμε φτάσει ως εδώ, σε έναν τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, και θα προσπαθήσουμε για την κατάκτηση της κορυφής. Αυτό που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι ότι είμαστε όλες πολύ δεμένες μεταξύ μας και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς μέσα στην πισίνα».

Η Χριστίνα Κότσια (Νο 10) στον σημερινό αγώνα με τις ΗΠΑ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος