ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιώργος Μορφέσης

«Θα προσπαθήσουμε παρά τις δυσκολίες»

  26.11.2012 15:15       809

Στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του Περθ (1-9/12) πρόκειται να λάβει μέρος και η Εθνική μας ομάδα Νεανίδων, η οποία αναχώρησε επίσης σήμερα για την μακρινή Αυστραλία.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, αναφορικά με την προετοιμασία της ομάδας, τον επικείμενο αγώνα με τη Ρωσία και τις προσδοκίες από τη διοργάνωση:

«Δυστυχώς τα πράγματα είναι λίγο περίεργα φέτος. Σταματήσαμε τις προπονήσεις περίπου από τις 14 Νοεμβρίου, καθώς αρκετά από τα κορίτσια της ομάδας συμμετείχαν στις διοργανώσεις του Τσάμπιονς Καπ και του Λεν Τρόφι. Δυστυχώς, η προετοιμασία μας δεν κράτησε πάνω από δέκα ημέρες (3-13 Νοεμβρίου), συμπεριλαμβανομένου και του τουρνουά του ΣΕΔΥ. Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα γίνεται μέσα στο Δεκέμβριο αποτελεί πρόβλημα, καθώς πέφτουν όλες οι διοργανώσεις μαζεμένες. Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι οι αδερφές Χαραλαμπίδου και η Χριστίνα Κώτσια δεν συμμετείχαν στις προπονήσεις, καθώς διαμένουν πλέον στην Αμερική, με αποτέλεσμα να προπονηθούν μόνο 2-3 μέρες μόνες τους. Επομένως, σαν Εθνική ομάδα δεν έχουμε προπονηθεί όλοι μαζί».

Όσον αφορά την πρώτη αγωνιστική του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με αντίπαλο τη Ρωσία στις 2/12, ο κ. Μορφέσης τόνισε: «Μία ακόμα ατυχία για την ομάδα μας είναι το γεγονός ότι στον Όμιλο μας διεκδικούμε μαζί με τη Ρωσία την πρώτη θέση. Πρόκειται για μια ομάδα μεταλλίου, η οποία είναι πολύ γρήγορη και παίζει άναρχο πόλο. Εμείς δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτό το στυλ. Αν χάσουμε από τη Ρωσία θα πρέπει να παλέψουμε με υπερδυνάμεις, όπως η Αμερική, η Ιταλία και η Ουγγαρία. Είναι θα έλεγα ένα παιχνίδι-κλειδί, ώστε να είμαστε πρώτοι στον Όμιλο μας», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς τα δύσκολα άρχισαν νωρίς. Ωστόσο, η ομάδα διαθέτει κορίτσια που είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα και βρίσκονται σε καλό δρόμο. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι χωριστά και θα επιδιώξουμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα, πέρα από τις γνωστές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».  

Η Εθνική μας ομάδα μετέχει στον ίδιο Όμιλο με Ρωσία (2/12), Ζιμπάμπουε (3/12) και Νότια Αφρική (4/12).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος