ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Θάνος Τσιρίκος: «Συνεχίζουμε δυναμικά», Πέτρος Φυρίγος: «Με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά για το ευρωπαϊκό»

  09.02.2024 18:37       1400

Έκανε τη μεγάλη του προσπάθεια ο Θάνος Τσιρίκος να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε στον προκριματικό των καταδύσεων από σταθερό βατήρα 10μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα και τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Πίστευα ότι θα πήγαινα καλύτερα, αλλά δεν πέτυχε. Έδωσα το καλύτερο που μπορούσα να δώσω, και συνεχίζουμε με το κεφάλι κάτω. Άγχος δεν έχω ποτέ, η τρίτη βουτιά δεν βγήκε σαν βουτιά, δεν έγινε κάτι λάθος. Έχω ξανακάνει τόσο μεγάλους σε διάρκεια αγώνες. Θα προσπαθήσω να πάω καλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι και βεβαίως θα ξαναπροσπαθήσω για την πρόκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επειδή δεν τα κατάφερα μια φορά σημαίνει ότι θα τα παρατήσω;. Συνεχίζουμε δυναμικά μάλιστα».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Φυρίγος επεσήμανε: «Ένα μεγάλο μπράβο στον Θάνο για την προσπάθειά του, την υπομονή του, την πειθαρχία του σε αυτό το δύσκολο κομμάτι που απαιτεί το άθλημά μας, στη προετοιμασία δηλαδή και στη προπόνηση. Θεωρώ ότι η πρόκριση κρίθηκε στη τρίτη βουτιά, χάθηκαν τουλάχιστον 30 βαθμοί εκεί, ,και όπως εξελίχθηκε ο προκριματικός χάθηκαν πάρα πολλές βουτιές από πολλούς καταδύτες, και νομίζω η 25άδα θα πάρει τη πρόκριση. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος, μια βουτιά μπορεί να σου κοστίσει πάρα πολλά πράγματα. Για αυτό δουλεύουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΚΟΕ, Κυριάκο Γιαννόπουλο για τη δυνατότητα που μας έδωσε να κάνουμε την πολύ καλή και δυνατή προετοιμασία 3,5 μηνών, καθώς στην πατρίδα μας έχουμε τρομερή έλλειψη συνθηκών. Και μακάρι οι 3,5 μήνες να γίνουν 3,5 χρόνια, ένας ολυμπιακός κύκλος, θα είναι το ιδανικό για εμάς. Μην ξεχνάμε πως η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κρίνεται στα δυο παγκόσμια, το περυσινό και το φετινό. Συνεχίζουμε με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, επόμενος στόχος είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών στο Βελιγράδι, 17-23 Ιουνίου».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος