ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Θέλουμε να μπούμε ξανά στην τετράδα ύστερα από χρόνια» (pics)

  11.02.2024 18:41       698

Στο ίδιο μήκος κύματος και με αισιοδοξία για την αυριανή συνάντηση απέναντι στην Ιταλία (12/2, 19:30) οι δηλώσεις από την Έλενα Ξενάκη, την Ιωάννα Χυδηριώτη και την Ειρήνη Νίνου: 

Έλενα Ξενάκη: «Η ομάδα ανυπομονεί για τον προημιτελικό, κάθε αθλητής ονειρεύεται ένα τέτοιο παιχνίδι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Με την Ιταλία έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι πολλές φορές, σε πολλές κρίσιμες αναμετρήσεις. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο στο Αϊντχόφεν, οι Ιταλίδες θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά εμείς θέλουμε την είσοδό μας στην τετράδα, διότι τα τελευταία χρόνια δεν το έχουμε επιτύχει. Είναι από τις λίγες φορές που παίζουμε χωρίς άγχος. Θέλουμε να μπούμε στα ημιτελικά και να παλέψουμε για ένα μετάλλιο. Αν εμφανιστούμε απέναντι τους όπως την τελευταία φορά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σίγουρα υπάρχει κούραση στην ομάδα, όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι η μοίρα του αθλητή. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στη χώρα μας να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να διεκδικούμε πάντα το καλύτερο».

Ιωάννα Χυδηριώτη: «Υπάρχει υψηλό κίνητρο, ανυπομονούμε για αυτό το παιχνίδι, διότι οι αθλητές τέτοιου επιπέδου ζουν για αυτές τις καταστάσεις. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι από τον μικρό τελικό του Πανευρωπαϊκού, η Ιταλία θα παίξει λυσσασμένα, καθώς δεν έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς θέλουμε να μπούμε ξανά στην τετράδα, ύστερα από χρόνια, θα παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Μπορούμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο από τον μικρό τελικό πριν από λίγες ημέρες, να παίξουμε με μυαλό, ομαδικά και να μείνουμε πιστές στο πλάνο της προπονήτριας».

Ειρήνη Νίνου: «Είναι ένα παιχνίδι που το περιμέναμε πως και πως ανεξαρτήτου αντιπάλου. Είναι ένας προημιτελικός Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στόχος είναι η τετράδα, έχει να συμβεί χρόνια και είναι κάτι που μας λείπει. Η αναμέτρηση με τις Ιταλίδες θα είναι ακόμη πιο δύσκολη από αυτή στο Πανευρωπαϊκό, διότι οι Ιταλίδες παίζουν τη... ζωή τους. Γνωρίζουμε το άγχος τους γιατί περάσαμε από αυτό. Θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτό που πετύχαμε στο Αϊντχόφεν, να το ξανακάνουμε απέναντί τους, αρκεί να παίξουμε και εμείς με πάθος, σκεπτόμενες αυτή τη φορά το μετάλλιο και όχι μια πρόκριση».

- Οι φωτογραφίες είναι από τη σημερινή προπόνηση της ομάδας μας.