ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Θετικές οι εντυπώσεις των προπονητών και του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας

  27.07.2013 20:59       1015

O ομοσπονδιακός προπονητής Χρυσάφης Βαγγελακάκης, στο περιθώριο της διεξαγωγής της 6ης μέρας των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών στο ΟΑΚΑ, δήλωσε τα εξής:

«Δεδομένης της οικονομικής και ψυχολογικής κατάστασης της σημερινής Ελλάδας, η κολύμβηση στάθηκε πολύ ψηλά. Τολμώ να πω πως έδειξε έναν τεράστιο δυναμισμό. Επίσης, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι αυξήθηκε η προσέλευση των μικρών παιδιών που σημαίνει ότι πολύς κόσμος επιλέγει συνειδητά την κολύμβηση, κάτι το οποίο προσπαθούσαμε καιρό να πετύχουμε.

Όσον αφορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αυτό καθεαυτό, το γεγονός ότι γίνεται στο ΟΑΚΑ του δίνει παραπάνω αίγλη. Ήταν μια σημαντική κίνηση της Ομοσπονδίας για να βοηθήσει τους μικρούς αθλητές, το αγωνιστικό επίπεδο των οποίων δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί υψηλό».

Από τη δική του πλευρά, ο ομοσπονδιακός προπονητής Βορείου Ελλάδος Βαγγέλης Βούλτσος υπογράμμισε:

«Το πρωτάθλημα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και από πλευράς συναγωνισμού και ενδιαφέροντος για το θέμα των πρώτων θέσεων και των πανελληνίων ρεκόρ που πραγματοποιήθηκαν. Το μέσο επίπεδο των κολυμβητών και των κολυμβητριών έχει ανέβει πολύ. Ίσως είναι από τις καλύτερες φουρνιές που έχουν περάσει. Έχω την αίσθηση ότι είναι μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτά τα ταλέντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περνάμε μια μεγάλη κρίση, αλλά η κολύμβηση, το πόλο, η συγχρονισμένη κολύμβηση, οι καταδύσεις έδειξαν ότι βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Είναι καιρός η Ελληνική Πολιτεία να βοηθήσει την αθλητική μας επένδυση και να αξιοποιήσει την προσπάθειά μας».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟE, Δημήτρης Σαρακατσάνης στάθηκε στη θετική συμμετοχή όλων:

«Δεδομένων των συνθηκών, των κλειστών κολυμβητηρίων και της δυσκολίας διεξαγωγής των αγώνων, τα αποτελέσματα ήταν καλά. Είχαμε τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ, κάποιους ενδιαφέροντες χρόνους πού μας αφήνουν και περιθώριο αισιοδοξίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η συμμετοχή όλων ήταν κάτι το θετικό και μού άρεσε πολύ και η ζωντάνια της κερκίδας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος