ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Ναταλία Τσερνέσκα

«Θετική η προσπάθεια των κοριτσιών»

  20.01.2013 17:32       810

Στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μίλησε μετά το τέλος του καμπ Συγχρονισμένης κολύμβησης Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά (14-20/1), η Ομοσπονδιακή τεχνικός Ναταλία Τσερνέσκα.

Η ίδια αναφέρθηκε στο καμπ και την ομάδα των κοριτσιών που προπονεί τα τελευταία δυόμιση περίπου χρόνια, όπως επίσης και στους στόχους τους για τη φετινή χρονιά:

«Σε σχέση με πέρσι, έχουμε πολύ λιγότερα καμπ μέσα στη χρονιά, λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στο χώρο κι αυτό είναι αρνητικό για εμάς. Βέβαια, το θετικό είναι πως φέτος έχουμε φτιάξει δύο ξεχωριστά τμήματα, ένα «τζούνιορ» κι ένα «σίνιορ». Έτσι, μπορούμε και δουλεύουμε πιο σωστά. Από το 2008 δεν έχουμε παρουσιαστεί σε μεγάλο διεθνές μίτινγκ με «σίνιορ» στο ομαδικό και στο κόμπο, κι έτσι μας δίνεται η ευκαιρία φέτος να το πράξουμε, στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Το καμπ είναι μια καλή ευκαιρία για προπόνηση. Από κει και πέρα γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκονται τα κορίτσια. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες γιατί πολλές από αυτές δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις τον Μάιο και πιέζονται, ώστε να τα προλάβουν όλα. Παρ’ όλα αυτά προσπαθούν κι αυτό είναι πολύ θετικό. Στόχος μας είναι το όσο καλύτερο «πλασάρισμα» στο Παγκόσμιο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες πήραμε την 8η θέση, τώρα στοχεύουμε λίγο ψηλότερα».

Τέλος, ερωτηθείσα για το αν έχουν επηρεάσει η κατάσταση στο χώρο του υγρού στίβου και τα προβλήματα που υπάρχουν, το άθλημα το οποίο υπηρετεί ως Ομοσπονδιακή τεχνικός, απάντησε:

«Εννοείται πως έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση και εμάς. Ευτυχώς, φέτος έχει ανοίξει το κλειστό στον Άγιο Κοσμά και μπορούμε και προπονούμαστε σταθερά στον ίδιο χώρο. Τα προηγούμενα χρόνια, πριν την προπόνηση, δεν ξέραμε που θα πάμε. Μας έστελναν από το ένα κολυμβητήριο στο άλλο. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα που φαίνεται πως λύθηκε τη φετινή σεζόν».

Στη φωτογραφία η Ναταλία Τσερνέσκα (δεξιά) μαζί με την Μαρία Θηβαίου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος