ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ

"Θετικό πρόσημο"

  01.08.2021 12:13       1392
Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες κολύμβησης στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τον Κριστιάν Γκολομέεβ, να καταλαμβάνει την 5η θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο.
Η συγκεκριμένη θέση αποτελεί την καλύτερη που έχει η Ελλάδα στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, μαζί με αυτή του Σπύρου Γιαννιώτη στα 1500μ. ελεύθερο το 2004 στην Αθήνα.
 
Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, Γιάννης Νάτσιος, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την συνολική παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Τόκιο, υπογραμμίζοντας πως το πρόσημο ήταν θετικό.
 
"Το πρόσημο της παρουσίας της ελληνικής αποστολής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι θετικό. Κρατάμε την είσοδο του Κριστιάν Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο. Μας αφήνει σίγουρα μια γλυκόπικρη ¨γεύση¨γιατί θα θέλαμε να πανηγυρίσουμε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση. Επίσης για πολύ λίγο η Άννα Ντουντουνάκη, αν και ξεπέρασε τον εαυτό της έμεινε εκτός από έναν ακόμη τελικό. Ο Απόστολος Χρήστου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και προκρίθηκε στον ημιτελικό, ενώ η ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4Χ100 μικτής mixed πέτυχε Πανελλήνιο ρεκόρ. Συνεχίζουμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και ευελπιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον".
 
Για την παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Τόκιο μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής,  Παναγιώτης Βελέντζας:
 
"Η παρουσία της Ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης ήταν πάρα πολύ καλή. Εκτός από τις διακρίσεις (τελικός και 5η θέση για τον Κριστιαν Γκολομέεβ και οι δύο ημιτελικοί από την Άννα Ντουντουλάκη και τον Απόστολο Χρήστου) και τα καλά πλασάρισματα του Απόστολου Παπαστάμου στα 400μ. μικτής, αλλά και το γεγονός πως για πρώτη φορά συμμετείχαμε με 3 ομαδικά αγωνίσματα, όλοι οι κολυμβητές μας πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις και κράτησαν την ελληνική κολύμβηση ψηλά. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, στους προπονητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους, για την προσπάθεια που κατέλαβαν για την επίτευξη των στόχων τους".
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ