ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Δημήτρης Νέγρης

«Θέτω υψηλούς στόχους»

  20.07.2015 12:24       1846

Mεγάλος πρωταγωνιστής του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων, Παίδων- Κορασίδων που ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη ήταν ο Δημήτρης Νέγρης, με τα δύο πανελλήνια ρεκόρ που σημείωσε.

Ο κολυμβητής του Ηλυσιακού, που προπονείται υπό τις οδηγίες του Νίκου Γέμελου,  έκανε δύο αξιοσημείωτες επιδόσεις στα 800μ ελεύθερο (8:03.20) και στα 1500μ ελεύθερο (15:25.65), στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς για εκείνον. Ο Νέγρης, που λίγες μέρες πριν είχε κατακτήσει την 5η  θέση στα 7,5χλμ Εφήβων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελβετία έδειξε ότι μπορεί με αξιώσεις να διεκδικεί διακρίσεις σε θάλασσα και πισίνα.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο νεαρός κολυμβητής σημείωσε: «Ήταν δύο επιδόσεις τις οποίες δε περίμενα, λόγω και της κόπωσης που ένιωσα μέσα στην εβδομάδα, μετά από ένα βεβαρημένο πρόγραμμα, με τις υποχρεώσεις στην Ανοιχτή Θάλασσα και την προετοιμασία για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μου βγήκαν όμως πολύ καλοί χρόνοι και είμαι ευχαριστημένος, από τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η χρονιά. Σε αυτές τις επιδόσεις, με βοηθά και η ομάδα μου, ο Ηλυσιακός, ο προπονητής μου Νίκος Γέμελος και η οικογένεια μου».

Αν και τώρα θα υπάρχει ο χρόνος για ξεκούραση, ο  17χρονος κολυμβητής σκέφτεται ήδη την επόμενη χρονιά: «Βάζω πάντοτε υψηλούς στόχους.  Θέλω, με ίσως λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα να δίνεται στην πισίνα, να είμαι εξίσου καλός και στη Θάλασσα. Την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσω να πάρω την πρόκριση για μια μεγάλη Ευρωπαϊκή αρχικά διοργάνωση στα αγωνίσματά μου στην πισίνα αλλά θέλω να διεκδικήσω και στις αντίστοιχες διοργανώσεις στη Θάλασσα ένα μετάλλιο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ