ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Θοδωρής Βλάχος: "Στόχος η πρωτιά στον Όμιλο, αλλά πρέπει πρώτα να έχουμε σαφή εικόνα της ανανεωμένης Εθνικής"

  13.04.2022 15:29       527

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών θα πάει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (18 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου) "κουβαλώντας" τον τίτλο της ασημένιας Ολυμπιονίκη του Τόκιο και θεωρείται απ' όλους ως ένα από τα μεγάλα φαβορί και στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ακόμα και μετά τη χθεσινή κλήρωση των Ομίλων της τελικής φάσης της διοργάνωσης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, όμως, ξέρει καλά πως η ομάδα θα εμφανιστεί ανανεωμένη -μετά την αποχώρηση αρκετών βασικών στελεχών της- και την πλήρη εικόνα για τις δυνατότητές της θα την έχει μετά τα πρώτα τεστ, δηλαδή την κοινή προετοιμασία με την Ιταλία και τα τελικά του ευρωπαϊκού World League στην Ποτγκόριτσα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον Β' Όμιλο του Παγκοσμίου της Βουδαπέστης με αντιπάλους την Ιαπωνία, τη Γερμανία και την Κροατία και ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε σχετικά στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

"Και οι τέσσερις μάδες του Ομίλου μας είναι καλές και με φιλοδοξίες. Δεν υπάρχει αδύναμη ομάδα, ώστε να πεις πως την έχει σίγουρη και εστιάσεις στις υπόλοιπες. Όλοι δικαιούνται να πιστεύουν πως έχουν πιθανότητες -ακόμα και η Ιαπωνία με αυτό το ιδαιαίτερο παιχνίδι της- και πως είναι εφικτό να πάρουν οποιαδήποτε θέση στην κατάταξη. Εμείς θα εστιάσουμε στον στόχο της κατάκτησης της 1ης θέσης στον Όμιλο ώστε να προκριθούμε απευθείας στην 8άδα και τα προημιτελικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είμαστε το φαβορί. Το γεγονός ότι πάμε εκεί ως ασημένιοι Ολυμπιονίκες, σίγουρα θα αναγκάσει όλους τους αντιπάλους να μας υπολογίσουν περισσότερο και να μας αντιμετωπίσουν πιο προσεχτικά και πιο σκληρά. Όμως, εμείς θα επιδιώξουμε με την ίδια σοβαρότητα και αγωνιστικότητα να πάμε ψηλά.

Συνήθως, σε αυτούς τους Ομίλους που έχουν όλοι πιθανότητες, ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να πάρεις την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά, θα έχεις ως δεύτερος ένα ευνοϊκό χιαστί με μια θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα, 3η του άλλου Ομίλου. Για τον ακριβή στόχο στο Παγκόσμιο δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε, διότι η ομάδα θα εμφανιστεί ανανεωμένη στη σύνθεσή της, καθώς θα λείπουν τέσσερα από τα βασικά στελέχη της που ήταν στο Τόκιο και δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα γι αυτήν την ανανεωμένη Εθνική. Έχουμε παίξει μόνο ένα ματς με την Κροατία όπου δεν ήμουν καν στον πάγκο. Χρειάζεται να δούμε την πορεία της προετοιμασίας, στα φιλικά με Ιταλία, αλλά και στα επίσημα στο World League στην Ποτγκόριτσα. Θα μπορώ να έχω εικόνα τότε, λίγο πριν από τον Παγκόσμιο και να σας πως μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής