ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου: «Κρυφός πόθος ήταν το μετάλλιο, σταθήκαμε άτυχοι στα χιαστί»

  22.09.2016 10:32       1061

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα για τον παλιό διεθνή υδατοσφαιριστή και νυν προπονητή των Εθνικών ομάδων εφήβων και νέων ανδρών Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, ο οποίος τον Σεπτέμβριο οδήγησε τις δύο ομάδες στο παγκόσμιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας αντίστοιχα. Με τους εφήβους κατέλαβε την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην πόλη Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, ενώ λίγες ημέρες με τους νέους άνδρες κατέλαβε την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολλανδικής πόλης Άλφεν.

 

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου αιτιολογεί το γιατί: «Δεν το κρύβω ότι κρυφός πόθος των παικτών μου και εμένα προσωπικά και των συνεργατών μου ήταν το μετάλλιο και στις δύο αυτές διοργανώσεις. Δυστυχώς όμως σταθήκαμε άτυχοι στα χιαστί παιχνίδια και στις δύο διοργανώσεις και δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στο μετάλλιο υλοποιώντας τον στόχο. Στον κρίσιμο προημιτελικό για την είσοδο στα ημιτελικά χάσαμε από την Ουγγαρία στα πέναλτι, ενώ στο Άλφεν, στο καλύτερο μας παιχνίδι στη διοργάνωση ηττηθήκαμε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Αυτό είναι το αρνητικό συναίσθημα. Το θετικό συναίσθημα και το παρήγορο είναι πως και οι δύο ομάδες πήγαν εξαιρετικά καλά και στα δύο πρωταθλήματα και τα παιδιά φρόντισαν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Μάλιστα είναι αυτοί που διαφοροποίησαν την μέχρι τώρα εικόνα του Έλληνα, ο οποίος ήταν συνηθισμένος μετά την απώλεια του στόχου -στην συγκεκριμένη περίπτωση τα μετάλλια - να χάνει τον προσανατολισμό του και να αποτυγχάνει στην συνέχεια. Το αντίθετο έγινε και στις δύο διοργανώσεις, αφού οι δύο ομάδες συνέχισαν με πείσμα, πάθος και με θέληση και κατάφεραν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα που ήταν η 5η θέση στο ευρωπαϊκό και η 6η στο παγκόσμιο».

 

Για το γεγονός ότι είχε δύο ομάδες που σε πολύ κοντινές ημερομηνίες είχαν δύο πολύ μεγάλες διοργανώσεις υποστήριξε: «Δύο στοιχεία μέτρησαν αρνητικά όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις υπόλοιπες Εθνικές ομάδες που είχαν αξιώσεις και στις δύο διοργανώσεις. Πρώτον οι διαφορετικοί κανονισμοί που ίσχυσαν στα δύο πρωταθλήματα. Τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν και κουράστηκαν. Επίσης μεγάλη κούραση ήταν το γεγονός ότι κάποιες Εθνικές ομάδες έφεραν τα παιδιά από την μία διοργάνωση στην άλλη. Εμείς είχαμε αρκετά παιδιά και καταλάβαμε την 5η θέση. Οι Κροάτες που ήταν πρωταγωνιστές (1η θέση) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πήραν την 6η θέση έχοντας αρκετούς παίκτες που έπαιξαν και στις δύο διοργανώσεις. Οι Ούγγροι από πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο (3η θέση) κατέληξαν στην 7η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άλφεν, ενώ οι Μαυροβούνιοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των εφήβων (2η θέση), ήταν 9οι στο ευρωπαϊκό και χάνουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου. Άρα βλέπετε οι ομάδες που μετέφεραν πολλά παιδιά από την μία διοργάνωση στην άλλη είχαν προβλήματα. Αυτά λοιπόν ήταν δύο σημαντικά προβλήματα που ταλάνισαν εμάς και κούρασαν και άλλες ομάδες με υψηλούς στόχους».

 

Ειδική μνεία έκανε στον Νίκο Βενετόπουλο, ο οποίος βοήθησε στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας των νέων ανδρών στο διάστημα που οι έφηβοι βρίσκονταν στην Ποντγκόριτσα: «Στο διάστημα που εγώ και ο συνεργάτης μου ο Νίκος Καραμάνης βρισκόμασταν στην Ποντγκόριτσα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των εφήβων, ο Νίκος Βενετόπουλος έμεινε κοντά μας στην Αθήνα και βοήθησε με το παραπάνω στην καλύτερη προετοιμασία των παιδιών που θα πήγαιναν στο ευρωπαϊκό της Ολλανδίας. Θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά για τον αγώνα και την προσπάθεια που έκανε για εμάς».

 

Για την συνέχεια των δύο συγκροτημάτων τόνισε: «Μέσα στο 2017 για τους γεννηθέντες του 1997 έχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2000 έχει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Μάλτα. Θέλω να πω το εξής: Ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι προπονητής στα δύο αυτά συγκροτήματα (εγώ δεν γνωρίζω ποια θα είναι η τύχη μου αυτή την στιγμή, αφού πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο και μετά να αποφασιστεί τι θα κάνω) στόχος είναι ένα μετάλλιο και για τις δύο ομάδες μέσα στο 2017. Αυτός ο στόχος είναι εφικτός».

 

Μιλώντας συνολικότερα για το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης επεσήμανε: «Το μέλλον είναι ευοίωνο. Υπάρχει πολύ μεγάλο ταλέντο τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα παιδιά τόσο από την ομοσπονδία όσο και από τα σωματεία που ανήκουν, όπου πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Αν πάρουν χρόνο συμμετοχής είμαι σίγουρος πως θα πρωταγωνιστήστουν».

 

Καταλήγοντας μίλησε για την συνολική προσπάθεια των Εθνικών ομάδων μέσα στο 2016 λέγοντας πως: «Θεωρώ πως η χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο. Ξεπέρασαν εαυτούς οι Εθνικές μας ομάδες και πέτυχαν ιστορικά πλασαρίσματα. Έγινε μια πολύ οργανωμένη δουλειά παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του υγρού στίβου και η Ομοσπονδία. Υπάρχουν κλειστά κολυμβητήρια και περιορισμένα κίνητρα στους αθλητές. Η ΚΟΕ παρείχε κάθε βοήθεια στο μέτρο του δυνατού και έγινε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τα εθνικά συγκροτήματα. Περνάμε δύσκολα χρόνια σαν Ελλάδα. Έχουμε όμως το γνώθι σαυτόν που μας βοηθάει στο να προχωρήσουμε και να καλυτερεύσουμε τα πράγματα στο μέλλον».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ