ΤΕΧΝΙΚΗ / 13ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ / ΚΑΤΣΙΑΡΑΣ

«Θόλωσα κάποια στιγμή αλλά το … ξανασκέφτηκα και τα κατάφερα»

  30.06.2014 20:46       1225

Δύο χρυσά μέσα σε μια μέρα για τον Λυκούργο Κατσιάρα, που το πρωί αγωνίστηκε με τη μικτή ομάδα μας στα 4χ2000μ και το απόγευμα στο ατομικό αγώνισμα των 6000μ OPEN WATER, στο 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης νέων / νεανίδων που ολοκληρώθηκε στα Χανιά.

Ο αθλητής της ΑΕ Χαϊδαρίου, δεν είχε λόγους λίγο μετά τις απονομές να μην δηλώσει ευτυχής για τις επιτυχίες του: «Το πίστευα το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό γιατί είχα δουλέψει αρκετά γι αυτό. Ευχαριστώ όμως και όλους αυτούς που το είχαν πιστέψει μαζί με μένα. Τις μεγαλύτερες ευχαριστίες μου βέβαια τις οφείλω στον προπονητή μου (Φραγκίσκο Σιάμη) και την οικογένεια μου.

Τα 6 χιλιόμετρα είναι δύσκολο και επίπονο αγώνισμα που θέλει συνετή διαχείριση. Σε κάποια στιγμή του αγώνα ένιωσα να θολώνω αλλά αμέσως αναλογίστηκα ότι είχα προετοιμαστεί γι αυτό και είπα μέσα μου ότι θα τα καταφέρω, όπως και έγινε.

Ευχαριστώ τους ομοσπονδιακούς προπονητές μας, την ΚΟΕ και όλους εκείνους που μας βοηθάνε ο καθένας με τον τρόπο του», τόνισε ο 17χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής μας.

Άριστη οργάνωση

Τα αγωνίσματα του OPEN WATER εκτός από δύσκολα είναι και επίπονα. Δεν ήταν λίγοι οι αθλητές και αθλήτριες που εγκατέλειψαν κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων τους, όπως έγινε και με τους Βαγγέλη Σταυρίδη και Αλέξανδρο Πιταροκοίλη στα 6χλμ των νέων.

Ο δεύτερος μάλιστα χρειάστηκε να διακομιστεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Χανίων, χωρίς όμως κάτι το ανησυχητικό στη συνέχεια.

Ήταν τέτοια η οργάνωση και αμεσότητα στην παροχή πρώτων βοηθειών που επισημάνθηκε από τις ξένες αποστολές, όπως φυσικά συνέβη και με την όλη οργάνωση στο Εθνικό κολυμβητήριο των Χανίων όπου και έγιναν (27-29 Ιουνίου) τα αγωνίσματα της πισίνας.

Οι απονομές των αγωνισμάτων του OPEN WATER  έγιναν στο παλιό (Ενετικό) Λιμάνι της πόλης των Χανίων, όπου και ακούστηκε δύο φορές ο Εθνικός μας Ύμνος, μετά τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών της Εθνικής μας ομάδας.

Το βράδυ ακολουθεί  το καθιερωμένο πάρτι αποχαιρετισμού των συμμετασχόντων στο 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που καθιερώθηκε ως ένα από τα κορυφαία στην ιστορία των αγώνων.

ΧΑΝΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ