ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / ΠΛΕΪ ΟΦ, ΤΕΛΙΚΟΙ

Θριαμβευτής ο Ολυμπιακός, κατέκτησε το 9ο συνεχόμενο, 12-9 τον ΝΟ Βουλιαγμένης και 3-1 νίκες

  17.05.2021 19:21       1002

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για μια ακόμη χρονιά την απόλυτη κυριαρχία του στην ανδρική υδατοσφαίριση εντός των ελληνικών τειχών και  συνεχίζει να στρογγυλοκάθεται στον θρόνο του «δυνάστη», στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην πέτυχαν φέτος το απόλυτο των νικών, καθώς έχασαν δυο φορές από τον μεγάλο αντίπαλό τους (μία σε κανονική διάρκεια και μία σε πλέι οφ), αλλά επικρατώντας στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών επί του ΝΟ Βουλιαγμένης με 12-9, στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ», έκαναν το 3-1 στις νίκες και κατέκτησαν κι αυτόν τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το 9ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, 25ο από καταβολής της Α1 Ανδρών και 34ο συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της ΚΟΕ, έχοντας δημιουργήσει πλέον τη δική του δυναστεία. Και φυσικά στοχεύει στην κατάκτηση του νταμπλ, ενώ διεκδικεί και το ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ.

Και ο τέταρτος τελικός ήταν συναρπαστικός. Οι πρωταθλητές βρέθηκαν να χάνουν 6-8 στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, ωστόσο με ψυχή και πάθος έκαναν την ανατροπή. Με πολύ καλή άμυνα στον λιγότερο και με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ντίνο Γεννηδουνιά (4 γκολ), ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι και μάλιστα με σερί τερμάτων πήραν διαφορά από τη Βουλιαγμένη.

Την απονομή του τροπαίου και των χρυσών μεταλλίων στους πρωταθλητές του Ολυμπιακού έκανε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, ενώ τα ασημένια μετάλλια στον ΝΟ Βουλιαγμένης έδωσε ο Β' Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 12-9

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης 2, Γενηδουνιάς 4, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης 2, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 2, Ιρβινγκ, Γαλανόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 3, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης , Λόζινα 2, Μπάσιτς 1, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.

Διαιτητές: Σταυρίδης Πολυχρονόπουλος

Αλυτάρχες: Βασίλης Λαγός, Ευθύμης Αρχιμανδρίτης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής