ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Θρίαμβος για τον μεγαλύτερο Έλληνα κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη! Αργυρό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα!

  16.08.2016 17:45       3408

Θρίαμβος και δάκρυα χαράς για τον Σπύρο Γιαννιώτη από όλη την Ελλάδα! Ο σπουδαιότερος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών κατέκτησε το Ολυμπιακό μετάλλιο που τόσο του έλειπε στην τεράστια καριέρα του ύστερα από μια συγκλονιστική προσπάθεια και έναν σπουδαίο αγώνα.

 

Ο 36χρονος πρωταθλητής μας, κάνοντας μια εξαιρετική αντεπίθεση στο τελευταίο χιλιόμετρο της κούρσας των 10 χλμ. Ανοικτής θαλάσσης κατέκτησε την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο με 1:52.59.8 ακριβώς στο ίδιο χρόνο με τον Ολλανδο Φέρυ Φέερτμαν, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο φώτο φίνις! Τρίτος ήταν ο Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ με 1:53.02.0. Και η τρίτη θέση κρίθηκε στο φώτο φίνις!

 

Είναι μια τεράστια επιτυχία για τον Κερκυραίο πρωταθλητή που στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του πήρε αυτό το μετάλλιο που τόσο του έλειπε, κάνοντας έναν αγώνα υπομονής και πολύ καλής τακτικής, την οποία είχε σχεδιάσει με τον προπονητή του Νίκο Γέμελο.

 

Τέσσερα χρόνια μετά τα δάκρυα στο Λονδίνο, όπου είχε πάρει την τέραρτη θέση, αντικαταστάθηκαν με δάκρυα χαράς στο Ρίο, στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ.

 

Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής δήλωσε δακρυσμένος πως αυτήν είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής του λέγοντας:

 

«Είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Στα τελευταία μέτρα της κούρσας είπα στον ευατό, “Σπύρο δώσε αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς”. Ήταν ένας αγώνας που τα έδωσα όλα. Ήξερα πως αυτήν είναι η τελευταία ευκαρία και έκανα ότι μπορούσα. Είχα κλείσει τα μάτια από τον πόνο στα τελευταία μέτρα και μόνο τότε σκέφτηκα τον εαυτό μου στο βάθρο. Δικαιώθηκαν οι κόποι μου. Είχα κουραστεί πολύ μέχρι σήμερα. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι αθλητές αυτό».

 

Για το μετάλλιο που κατέκτησε και για τον τερματισμό: «Ήταν το αποθημένο χρόνων αυτό το μετάλλιο. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Στο τέλος μπορούσε να είναι χρυσό το μετάλλιο, αλλά δεν βγήκε η χεριά. Πραγματικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο φινάλε. Ο Ολλανδός κέρδισε δίκαια». Οι άνθρωποι της ελληνικής αποστολής εξέφρασαν προς στιγμήν την επιθυμία να κάνουν ένσταση για να μοιραστεί ο Σπύρος το χρυσό με τον Ολλανδό, αλλά ο ίδιος το απέκλεισε αμέσως.

 

Για την τακτική που ακολούθησε: «Είχαμε πει με τον Νίκο Γέμελο, τον προπονητή μου να μην μπούμε στα 100 μέτρα όλοι μαζί γιατί οι νεότεροι αθλητές υπερτερούν στο σπριντ. Παρ' όλα αυτά τα έδωσα όλα και παρά τους πόνους τα κατάφερα».

 

Για τους ανθρώπους που τον βοήθησαν: «Το μερίδιο του Νίκου του Γέμελου είναι τεράστιο. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσα να φτάσω εδώ πέρα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, την γυναίκα μου και όλο τον κόσμο που με στήριξε και με τον καλό του το λόγο μου έδωσε δύναμη».

 

Ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής επιστρέφει στην Ελλάδα την Πέμπτη 18/8 στις 11:40 με πτήση της Alitalia από Ρώμη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ