ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Καματερού-Μαλκογεώργου

«Θυσιαζόμαστε γι’ αυτό που αγαπάμε»

  14.01.2013 13:33       1107

Με την ολοκλήρωση του πρώτου καμπ Συγχρονισμένης κολύμβησης της χρονιάς στον Άγιο Κοσμά, οι αθλήτριες Μυρτώ Καματερού από τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου και Αργοναύτες και η Σοφία Μαλκογεώργου από τον ΑΝΟ Αργυρούπολης μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και τους στόχους που έχουν θέσει για την φετινή χρονιά.

Ξεκινώντας απο την Σοφία Μαλκογεώργου αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτά τα παιδιά να κυνηγήσουν το όνειρο τους και παράλληλα να παρακολουθούν τα μαθήματα τους. Η νεαρή αθλήτρια εξηγεί ότι χρειάζονται στήριξη για την προσπάθεια τους αυτή: «Σίγουρα είναι δύσκολο να συνδυάζουμε σχολείο και προπονήσεις, όμως με την στήριξη των γονέων, των προπονητριών και της Ομοσπονδίας δεν χάνουμε χρονιές στο σχολείο και καταφέρνουμε να κάνουμε συγχρόνως και αυτό που αγαπάμε».

Παρόμοια και δυσκολότερη κατάσταση αντιμετωπίζει η Μυρτώ Καματερού, καθώς έχει ως ιδιαίτερη πατρίδα τον Βόλο και το έργο της είναι ακόμα πιο δύσκολο, αφού χρειάζεται πολλές φορές να μετακινείται στην Αθήνα για τα καμπ προετοιμασίας εν όψει του Πανευρωπαϊκού στην Πολωνία: «Έχουμε πολλές ώρες προπόνηση και σίγουρα αυτό μας επηρεάζει. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε 100% στα μαθήματα ούτε να παρακολουθούμε όλες τις ώρες. Η Ομοσπονδία μας βοηθάει ώστε να δικαιολογούνται οι απουσίες μας και έτσι έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε και στα καμπ για την προετοιμασία μας».

Και οι δύο αθλήτριες θα πάρουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό της Πολωνίας και ευελπιστούν σε μια καλή πορεία, ενώ η Σοφία Μαλκογεώργου συμμετέχει και στους Μεσογειακούς αγώνες που θα γίνουν στην Ανδόρα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος