ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD CUP / ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες η Εθνική Ανδρών - Οι 15 εκλεκτοί και οι δηλώσεις του Βλάχου

  22.06.2023 20:11       1533

Τη Δευτέρα (26/6) τα ξημερώματα θα ταξιδέψει για το Λος Άντζελες (Καλιφόρνια, ΗΠΑ), η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών προκειμένου να μετάσχει στην Τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (World Cup) που γίνεται εκεί 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου.

Οι 15 διεθνείς πολίστες μας που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος για τη συγκεκριμένη αποστολή είναι οι: Μανώλης Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Γιάννης Αλαφραγκής, Άγγελος Βλαχόπουλος, Μανώλης Σολανάκης, Αριστείδης Χαλυβόπουλος.

Την ομάδα θα συνοδεύουν, εκτός από τον Θοδωρή Βλάχο, ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, ο φυσιοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος και ο αναλυτής Χρήστος Κοδέλας. Μαζί τους και ο διεθνής διαιτητής Νίκος Μπουδραμής.

Στο Λος Άντζελες θα βρεθεί και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος με την ιδιότητά του ως μέλος του μπιρό της World Aquatics.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Εθνική μας αντιμετωπίζει στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης την Ουγγαρία, την επόμενη  Παρασκευή 30/6, στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) κι ανάλογα με το αποτέλεσμα θα οριστεί ο αγώνας της του Σαββάτου (1/7) και της Κυριακής (2/7).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε σχετικά στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

«Με το μυαλό στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα και χωρίς να σταματήσουμε την σκληρή προετοιμασία μας, θα ταξιδέψουμε στο Λος Άντζελες για την τελική φάση του World Cup. Θα δώσουμε τρία παιχνίδια, γνωρίζοντας προς το παρόν μόνο τον πρώτο αντίπαλό μας, που είναι η Ουγγαρία. Θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε σωστά και με πολλή διάθεση, έτσι όπως κυλάει μέχρι στιγμής η προετοιμασία μας. Φυσικά, θα επιδιώξουμε την νίκη σε κάθε παιχνίδι και την καλύτερη θέση μας στην κατάταξη του τουρνουά. Κι επιβάλλεται να διαχειριστούμε σωστά, ατομικά -ο καθένας- και ομαδικά, το μακρινό αυτό ταξίδι στην Αμερική, λίγες μόλις μέρες πριν από την αναχώρησή μας για ακόμη ένα μακρινό ταξίδι στην Ιαπωνία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής