ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Τιμή η ανάληψη της διοργάνωσης από την Ελλάδα»

  23.04.2015 16:10       1056

Στη συνέντευξη τύπου για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα που αρχίζει αύριο στον Πειραιά τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της ΛΕΝ Δημήτρης ΔιΑθεσόπουλος

Στην επίσημη συνέντευξη τύπου του «Final Four Euro League 2015»  παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Στην εκδήλωση, ανάμεσα σε άλλους ομιλητές, τοποθετήθηκε και ο Μάρκο Μπίρι εκπρόσωπος και μάνατζερ της ΛΕΝ, ενώ την ομάδα του Ολυμπιακού, την ελληνική ομάδα που συμμετέχει στη διοργάνωση, ‎εκπροσώπησαν ο προπονητής Χάρης Παυλίδης και η αρχηγός της ομάδας Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ χαρακτήρισε τιμή, την ανάληψη της διοργάνωσης από την ΚΟΕ σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό, ενώ σημείωσε πώς η μεγάλη πλειοψηφία των αθλητριών και των τεσσάρων ομάδων βρίσκονται στην ελιτ της γυναικείας παγκόσμιας υδατοσφαίρισης:  «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, ως ΚΟΕ, να συνδιοργανώνουμε με τον Ολυμπιακό, το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, τη μεγαλύτερη διοργάνωση της ΛΕΝ, σε επίπεδο συλλόγων. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, γιατί διοργανώνεται σε αυτήν εδώ την πόλη και γιατί μετέχει ο εκπρόσωπος της, ο Ολυμπιακός. Ο λόγος που η ΛΕΝ επέλεξε τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό να διοργανώσουν αυτό το Φάιναλ Φορ- διότι θέλω να σας ενημερώσω ότι υπήρχαν υποψηφιότητες και από την ομάδα του Κίρισι, αλλά και από την Ουίπεστ,  για  να διοργανωθεί εκεί το Φάιναλ Φορ- είναι τρεις: Ο πρώτος είναι ότι η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση βρίσκεται στις κορυφές της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Εθνικές μας ομάδες, επί σειρά ετών, είναι πρωταθλήτριες, πριν από 3 χρόνια στη Σαγκάη σε επίπεδο γυναικών, στις Νεάνιδες πριν δύο χρόνια, αλλά και στις Νέες Γυναίκες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, οι ομάδες μας, Ολυμπιακός και ΝΟ Βουλιαγμένης, παίζουν ανελλιπώς σε υψηλό επίπεδο, στο ευρωπαϊκό πόλο. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Πειραιάς είναι η ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης ανέκαθεν, με τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό. Το τρίτο είναι ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη, που θέλει να σηματοδοτήσει ότι πέρα από τις υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες, το πόλο είναι σε υψηλό επίπεδο, έχει προοπτικές και χαίρομαι που ο άρχοντας του τόπου, ο Δήμαρχος, κ. Μώραλης έκανε αναφορά στο γεγονός ότι είναι στις προθέσεις του, ο Πειραιάς να αποκτήσει καλύτερες εγκαταστάσεις για να διοργανώνει τόσο σπουδαία τουρνουά. Οι ομάδες που μετέχουν είναι ότι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση. Εδώ, θα δείτε το επόμενο διήμερο 52 αθλήτριες, με τη μεγάλη τους πλειοψηφία να έχει κορυφαίες εμπειρίες από συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις, να είναι πρωταθλήτριες Ευρώπης ή κόσμου. Το 60%-70% είναι από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου, γι' αυτό και θα είναι υψηλού επιπέδου αγώνες. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία, έχει αναμορφωθεί το «Πέτρος Καπαγέρωφ» ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει αυτή τη διοργάνωση και ελπίζω σε ότι καλύτερο και από πλευράς αποτελεσμάτων».

Ο Χάρης Παυλίδης, τεχνικός των ερυθρόλευκων, μιλώντας για τις αντιπάλους του Ολυμπιακού, αλλά και για τη διοργάνωση σημείωσε: ««Είναι ευτυχία για τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στο Φάιναλ Φορ και μάλιστα διπλή ικανοποίηση που η διοργάνωση θα γίνει στον Πειραιά. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, φυσικά δείχνουμε σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους. Θα ξεκινήσω με την Κίρισι, την οποία αντιμετωπίζουμε στον τελικό. Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια δε λείπει ποτέ από Φάιναλ Φορ, κάτι το οποίο δείχνει μια τεράστια ποιότητα και πολύ σοβαρή δουλειά την οποία κάνουν στη Ρωσία. Θα περάσω στην Ουίπεστ, έχοντας προσωπικά ιδιαίτερη αδυναμία στο Ουγγρικό πόλο, θεωρώ ότι είναι το κορυφαίο στον κόσμο και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζουν. Φυσικά, η Ουίπεστ είναι η ομάδα που εκφράζει αυτό το πόλο. Αφήνω τελευταία τη Σαμπαντέλ, για την οποία δε μπορεί να πει κανείς πολλά πράγματα, καθώς μιλούν από μόνοι τους οι αριθμοί. Τρία χρόνια αήττητη ομάδα, κερδίζει τους τίτλους, τον έναν πίσω από τον άλλον, είναι μια ομάδα με τρομερή αυτοπεποίθηση και με πλούσιο ρόστερ. Αποτελεί το ρόστερ της Εθνικής Ισπανίας, το οποίο εκπροσωπεί επάξια το παγκόσμιο πόλο. Εμείς εδώ στον Ολυμπιακό έχουμε δείξει μια πολύ μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι κατακτήσαμε το ΛΕΝ Τρόφι, κάτι το οποίο μας έδωσε τεράστια ώθηση. Μπορέσαμε και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ελλάδας και τώρα διεκδικούμε ένα ακόμη τρόπαιο. Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε μέχρι το τέλος, ξέρουμε τις δυσκολίες, έχουμε όμως ένα τρομερό κίνητρο τόσο τα κορίτσια, όσο και εγώ.. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Αυτό που θέλω να υποσχεθώ στους φιλάθλους μας είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ώστε να τους δικαιώσουμε. Θέλουν τη νίκη, θέλουν το κύπελλο, διψούν όμως πάνω απ όλα για περηφάνια και αυτό είμαι σίγουρος ότι θα τους το δώσουμε».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ανάληψη της διοργάνωσης για τις αθλήτριες του Ολυμπιακού, που θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το Κύπελλο, στο σπίτι τους: «Θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη που μας έδωσαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε τη σημαντική διοργάνωση στον Πειραιά, να παίξουμε στο σπίτι μας. Θα είναι ένα ξεχωριστό γεγονός για εμάς, σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο, όπου θα έχουμε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού και τη «Θύρα 7» στο πλευρό μας. Διαβεβαιώνω τους πάντες ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Πρέπει όμως να δείξουμε σεβασμό στις υπόλοιπες ομάδες, γιατί το δικαιούνται. Όλες οι ομάδες ξεκινούν από τον ίδιο παρανομαστή, έχοντας 25% πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο. Θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια, θα το απολαύσει ο κόσμος, ο καλύτερος ας κερδίσει. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ