ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / «ΘΕΤΙΣ ΚΑΠ»/ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Την πρώτη θέση η Ρωσία, επιβλήθηκε της Ελλάδας με 14-13 στα πέναλτι

  19.07.2015 12:03       860

Λεζάντα: Ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κλεομένης Λάππας απένειμε τα ασημένια μετάλλια στην Εθνική μας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ευρυτανικά Νέα/ www.evrytanika.gr)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Θέτις Καπ», στο κολυμβητήριο του Καρπενησίου, μετά το τέλος και του παιχνιδιού της Ελλάδας με τη Ρωσία, το οποίο βρήκε νικήτρια την Εθνική  ομάδα της Ρωσίας που επικράτησε της  Εθνικής μας με 14-13 στα πέναλτι (9-9 κανονική διάρκεια) και κατέλαβε την πρώτη θέση, πετυχαίνοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε νωθρά, στο πιο δυνατό της τεστ ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος του Καζάν, δεχόμενο 5 γκολ  στο πρώτο οκτάλεπτο (5-3), αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε αισθητά, ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (6-6) στο τέλος του πρώτου μισού.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στις αντίπαλές τους στο τρίτο οκτάλεπτο παίζοντας πολύ καλά στην άμυνα, ενώ στην τελευταία περίοδο, με το παιχνίδι να είναι πραγματικό ντέρμπι, η Εθνική μας, έχοντας την τελευταία επίθεση δε κατάφερε να βρει στόχο, οδηγώντας το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι Ρωσίδες κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, με τις Χριστίνα Τσουκαλά και Μαργαρίτα Πλευρίτου να αστοχούν σε 3 πέναλτι για την ελληνική ομάδα.

Καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης ήταν  η Αλεξάνδρα Ασημάκη, ενώ καλύτερη τερματοφύλακας η Καρνάουκ της Ρωσίας . Πρώτη σκόρερ αναδείχτηκε η Αντιγόνη Ρουμπέση που σημείωσε 8 γκολ.

Τα σημερινά αποτελέσματα:

Ιταλία- Κίνα 9-15

ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 13-14 (9-9) κανονική διάρκεια

Η τελική βαθμολογία

1. Ρωσία 9

2. Ελλάδα 6

3. Κίνα 3

4. Ιταλία 0

EΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 13-14 (9-9 κανονική διάρκεια)

Οκτάλεπτα:  3-5, 3-1, 1-0, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ

ΡΩΣΙΑ

Κούβδου

Βερκοβιάντοβα

Τσουκαλά 2

Ζούμπκοβα

Χαραλαμπίδου Σ. 

Προκοφίεβα 2

Κότσια

Καρίσοβα 2

Πλευρίτου Μ. 1

Μπορίσοβα

Αβραμίδου 2

Σιμάνοβιτς 2

Ασημάκη 1

Λίσκοβα 3

Ρουμπέση 4

Αμπνιζιάκοβο 1

Χαραλαμπίδου Ι.

Τιμοφέεβα 1

Μανωλιουδάκη

Τανκέεβα

Πλευρίτου Ε. 1

Ιβάνοβα 3

Ξενάκη 2

Γιαρανταϊκίνα

Διαμαντοπούλου Χ.

Καρνάουκ

Προπονητής: Γιώργος Μορφέσης

Προπονητής: Μίκαελ Βακορίσκοβ

Διαιτητές: Ιβάνκα Ράκοβιτς (Σερβία), Αττίλα Μαροσβάρι (Ουγγαρία)

Nτέλεγκέιτ: Άνχελ Μόλινερ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας Γιώργος Μορφέσης σημείωσε: «Ήταν το πιο σημαντικό για εμάς τεστ, αυτό με τη Ρωσία. Μετά τη χθεσινή προσπάθεια με την Κίνα, σήμερα ξεκινήσαμε νωθρά κάνοντας λάθη στην άμυνα αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Συνεχίζουμε με φόντο το Καζάν».

 Η αρχηγός της ομάδας Αντιγόνη Ρουμπέση σημείωσε: «Φεύγουμε με θετικά μηνύματα από τη διοργάνωση αυτή για το Καζάν. Είμαστε ευχαριστημένοι και θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε κάποια σημεία του παιχνιδιού μας, μέχρι την αναχώρησή μας για το Καζάν».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ