ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Το 10ο KoeMAG στα χέρια σας

  20.11.2023 11:06       1869
Μια νέα πολυσέλιδη έκδοση του περιοδικού της κολυμβητικής ομοσπονδίας βρίσκεται ήδη αναρτημένη στην σελίδα της ΚΟΕ. Πρόκειται για το 10ο KoeMAG, για την διμηνιαία προσπάθεια που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022 και έως σήμερα, με 1350 σελίδες, έχει καταγράψει μοναδικές στιγμές στα όσα έχουν διαδραματιστεί τους τελευταίους 17 μήνες αλλά παράλληλα έχει επιχειρήσει μια αναφορά στο ένδοξο παρελθόν του υγρού στίβου στην χώρα μας.
 
Στο εξώφυλλο φιλοξενείται, ως κεντρικό θέμα, η απόλυτα πετυχημένη προσπάθεια της κολυμβητικής ομοσπονδίας να διοργανώσει επτά (7) διεθνείς εκδηλώσεις στην Ελλάδα το 2023.
 
Επίσης στις 138 σελίδες του τεύχους μπορείτε να διαβάσετε τα κάτωθι :
 
Τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του παγκοσμίου κυπέλλου κολύμβησης.
 
Συνεντεύξεις από μεγάλους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας σκηνής στην κλασική κολύμβηση, υπεραθλητές που βρέθηκαν στην Αθήνα και κολύμπησαν στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια των αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου. Διαβάστε ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από τον Βρετανό Άνταμ Πίτι (Adam Peaty), τον πρωταγωνιστή του προσθίου Κινέζο Χαιγιάνγκ Τσιν (Haiyang Qin), την κορυφαία κολυμβήτρια σήμερα στον κόσμο Κάϊλι Μακ Κιούαν (Kaylee Mc Keown) από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και τον Τσαντ Λε Κλος (Chad Le Clos), έναν κολυμβητή πρότυπο που τα χρόνια περνούν αλλά αυτός εμφανίζει μια ενέργεια εφήβου εντός και εκτός νερού. Τα ινδάλματα του αθλήματος δεν εκφράζονται μόνο για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους αλλά παράλληλα δίνουν συμβουλές στα ελληνόπουλα για το πως πρέπει να δράσουν προκειμένου να απολαύσουν την παρουσία τους στο χώρο και να πρωταγωνιστήσουν σε αυτόν. Στην ίδια ενότητα μπορείτε να δείτε τα όνειρα της Αγγελικής Δρακοπούλου (Mila Drakopoulos) που ζει στην Νότια Αφρική, κολυμπάει ποιοτικά σε όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά επιθυμεί να διαμείνει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.
 
Ο τεχνικός διευθυντής της κολύμβησης Βαγγέλης Κοζομπόλης, με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο, αναφέρεται στα πεπραγμένα του 2023, επιχειρώντας με αριθμούς την ανάλυση της αγωνιστικής περιόδου της χρονιάς που φεύγει. Μην χάσετε αυτή την καταγραφή. Διαβάστε την προσεκτικά.
 
Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια υδατοσφαίριση. Από το 1992 έως το 2023, μέσα σε 31 χρόνια, η χώρα μας έχει κατακτήσει 66 μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη, όπως είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες, τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ποιοι και πόσοι είναι οι προπονητές που έχουν κατακτήσει αυτά τα μετάλλια; Ποιος είναι ο προπονητής με τις περισσότερες διακρίσεις; Ποιος άνοιξε το δρόμο; Πόσες γυναίκες βρίσκονται ανάμεσά τους; Διαβάστε την πλήρη καταγραφή των επιτυχιών της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και δείτε μια μοναδική φωτογράφιση στην οποίαν ανταποκρίθηκαν οι πρωταγωνιστές του χώρου.
 
Είναι τόσες οι επιτυχίες του ελληνικού πόλο τις τελευταίες δεκαετίες που δίνουν την δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες να περάσουν τα σύνορα και να εργαστούν στο εξωτερικό ως προπονητές. Είναι πολλοί. Κάποιοι από αυτούς έχουν αναλάβει θέση ομοσπονδιακού προπονητή και οδηγούν από επιτυχία σε επιτυχία εθνικές ομάδες. Διαβάστε ένα θέμα με τους Έλληνες της διασποράς.
 
Προτεραιότητα της κολυμβητικής ομοσπονδίας είναι να δίνει χώρο στα σωματεία της επαρχίας προκειμένου να αναπτυχθούν. Σε κάθε τεύχος του περιοδικού γίνεται αναφορά σε συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια. Παρουσιάζονται οι επιτυχίες και εκφράζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα σωματεία. Διαβάστε στο 10ο τεύχος την ιστορία συλλόγων από την Χίο και την Κέρκυρα. Εκφράζονται οι άνθρωποι του ΝΟ Χίου, της ΠΕΚΕΒ, της Άμιλλας Χίου, του ΑΟ Αιγαίου, του ΝΟ Θυμιανών, του Ναυσίθοου Κέρκυρας και του Νηρέα Κέρκυρας (σε προηγούμενο τεύχος έχει παρουσιαστεί ο ιστορικός ΝΑΟ Κέρκυρας).
 
Ο υπεύθυνος του open water Σπύρος Γιαννιώτης μιλάει για την διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο νησί των Φαιάκων και κάνει ξεχωριστή αναφορά σε κάθε ένα από τα 16 μέλη της ελληνικής αποστολής που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση και εκφράζουν το αύριο του αθλήματος στην χώρα μας.
 
Ραντεβού τον Ιούλιο δίνουν οι κυρίες και οι κύριοι που θέλουν να στηρίξουν μια νέα πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Πρόκειται για το πρώτο πρωτάθλημα masters που θα γίνει το καλοκαίρι. Υπάρχει μία αναφορά της υπεύθυνης του αθλήματος Δέσποινας Καράμπελα, ενώ μπορείτε να δείτε μια ξεχωριστή φωτογράφηση για τις κυρίες που από τώρα δηλώνουν παρών και στηρίζουν το νέο εγχείρημα.
 
Δύο ακόμη θέματα masters μπορείτε να διαβάσετε στην συγκεκριμένη έκδοση. Ένα άρθρο του κύριου Γιάννη Μοντεσάντου, μέλους της επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, για τον σαφή διαχωρισμό των elite και masters αθλητών. Μια φωτογράφιση των αθλητών και αθλητριών που συγκροτούν τις ομάδες masters δυο γειτονικών σωματείων, του Ηλυσιακού και του Ποσειδώνα Ιλισίων, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με τον τρόπο συνεργασίας τους.
 
Μπορείτε τέλος να πιείτε τον καφέ σας, να απολαύσετε το πρωινό σας ή να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο σας διαβάζοντας: α. Για τις κυρίες που με την σφυρίχτρα στο στόμα εκπροσωπούν επάξια την ελληνική διαιτησία στο εξωτερικό (Μαρία Δασκαλοπούλου και Ναταλία Μαρκοπούλου), β. Για το νέο αίμα που προωθεί ο ΣΕΔΥ στην διαιτησία της υδατοσφαίρισης γ. Για την αξιέπαινη δουλειά της Αθλητικής Ακαδημίας «Αστέρια» Θεσσαλονίκης στις καταδύσεις, δ. Για την παρουσία της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα open water της τεχνικής κολύμβησης όπου η χώρα μας γύρισε από το Βελιγράδι φορτωμένη με μετάλλια και ε. Για την παραγωγική προσπάθεια του ΙΟ Θεσσαλονίκης στο άθλημα με τα μονοπέδιλα και τους αναπνευστήρες.
Το περιοδικό ΕΔΩ