ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

«Το 2019 στοχεύουμε σε μεγαλύτερες διακρίσεις»

  22.12.2018 12:19       1365

Το 2018 εξελίχθηκε με επιτυχία για το άθλημα των καταδύσεων, όπου σημειώθηκαν σπουδαίες επιδόσεις στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες. 

Οι Έλληνες καταδύτες διακρίθηκαν στις μεγάλες διοργανώσεις και δίνουν το αίσθημα, ότι μπορούν να ανέβουν στο βάθρο, πολύ σύντομα.

Στο πλαίσιο των εορτών και της αλλαγής του χρόνου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Φυρίγος, αλλά και ο αθλητής, Νίκος Μόλβαλης, θέλησαν να δώσουν τις δικές τους ευχές, μέσω της ιστοσελίδας της ΚΟΕ, μιλώντας για τη χρονιά που φεύγει, αλλά και για εκείνη που έρχεται.

Ο Πέτρος Φυρίγος στάθηκε στην επιτυχημένη, παρά τις δυσκολίες, χρονιά και ελπίζει σε ένα, ακομά, καλύτερο έτος: « Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη, καθώς το Σεπτέμβρη μπήκαν τα τραμπολίνα και η βατήρες στο κολυμβητήριο, όμως, με σωστό προγραμματισμό, καταφέραμε να κρατήσουμε το επίπεδο σε πολύ καλό σημείο. Τόσο στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, όσο και στην Ολυμπιάδα του Μπουένος Άιρες, δείξαμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και σύντομα θα έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Το 2019 ευελπιστούμε ότι θα έχουμε καλύτερη παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, τον Ιούλιο, στο Καζάν της Ρωσίας, καθώς και στους Βαλκανικούς και Μεσογειακούς αγώνες Νέων, όπου στοχεύουμε σε μεγαλύτερες διακρίσεις. Μην ξεχνάμε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα, στο οποίο θα επιδιώξουμε να πάρουμε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ όλο τον κόσμο να έχει υγεία και ευτυχία και στον χώρο του υγρού στίβου να υπάρχουν περισσότεροι χώροι, για να αναπτυχθεί η ώρα μας ακόμα πιο πολύ».

Με τη σειρά του, ο Νίκος Μόλβαλης δήλωσε: «Στη χρόνια που φεύγει έζησα πολύ ωραίες εμπειρίες, πραγματοποιώντας πολύ καλές επιδόσεις στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Νέων, αλλά και στην Ολυμπιάδα Νέων στην Αργεντινή. Το σημαντικότερο είναι, ότι πλέον αγωνίζομαι στην κατηγορία των ανδρών και θέλω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό. Μεγάλος μου στόχος είναι να κερδίσω ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και αγάπη και όλοι να πετύχουν τους στόχους τους».

Γραφείο τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ