ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Το 9ο KoeMAG στην συντροφιά σας

  25.09.2023 16:46       1630
Στην σελίδα της Ομοσπονδίας έχει αναρτηθεί η ένατη έκδοση του επίσημου περιοδικού της ΚΟΕ. Το KoeMAG στις 134 σελίδες του φιλοξενεί άρθρα που έχουν σχέση με όλα τα αθλήματα που ανήκουν στην οικογένεια του υγρού στίβου. Δίνεται έμφαση στους μεγάλους πρωταγωνιστές του καλοκαιριού που χάρισαν μεγάλες διακρίσεις στην χώρα.
 
Στο εξώφυλλο της έκδοσης φιλοξενούνται οι πέντε αρχηγοί των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης που κατέκτησαν μετάλλια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της εθνικής ανδρών, ο Χρίστος Λασκαρίδης αρχηγός της εθνικής εφήβων, η Αριάδνη Καραμπέτσου αρχηγός της εθνικής νεανίδων, η Νεφέλη Κρασσά που ηγήθηκε της προσπάθειας της εθνικής κορασίδων και ο Δημήτρης Χατζής, αρχηγός της εθνικής παίδων. Οι αθλητές και οι αθλήτριες φωτογραφήθηκαν στο Μικρολίμανο, εκεί όπου πριν από 100 περίπου χρόνια ξεκίνησαν οι αγώνες της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Πέραν της φωτογράφισης οι αρχηγοί των ομάδων εκφράστηκαν για την επιτυχία του καλοκαιριού και τις προοπτικές που υπάρχουν για το άμεσο και απώτερο μέλλον.
 
«Πανδαισία αστέρων». Αυτός είναι ο τίτλος στο άρθρο του υπεύθυνου της κλασικής κολύμβησης Νίκου Ξυλούρη, ο οποίος αναφέρεται με λεπτομέρειες στο μεγάλο γεγονός που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ από 13 έως 15 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων αθλητών της παγκόσμιας κολύμβησης. Πρόκειται για τον αγώνα της παγκόσμιας ομοσπονδίας που φιλοξενείται στην Αθήνα στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου.
 
Ποιοι εκφράζουν το μέλλον της κολύμβησης στην χώρα μας, πώς τοποθετούνται για τις επιτυχίες που σημείωσαν το καλοκαίρι του 2023; Διαβάστε τις συνεντεύξεις του Στέργιου Μπίλα, του Δημήτρη Μάρκου και του Βαγγέλη Μακρυγιάννη.
 
«Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης» τονίζει σε συνέντευξή του ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης Άκης Οικονόμου, κάνοντας έναν απολογισμό των όσων διαδραματίστηκαν το 2023 και εκφράζοντας άποψη για το αύριο του αθλήματος στην Ελλάδα.
 
Μεγάλο γεγονός για την κολυμβητική ομοσπονδία αποτελεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο open water που θα φιλοξενηθεί τις επόμενες ημέρες στην Κέρκυρα. Παρουσιάζονται τα 16 παιδιά που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.
 
Ο Άλκης Κυνηγάκης πρωταγωνίστησε το καλοκαίρι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Κατέλαβε την 6η θέση (και στα 2 αγωνίσματα) στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Αίσθηση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίον εκφράζεται για τον αθλητή ο προπονητής του Αλέξανδρος Μοράρης. «Ο Τεντόγλου του open water”, έτσι τον αποκαλεί.
 
Ωραίες εικόνες, προερχόμενες από την φωτογράφιση των κοριτσιών, φιλοξενούνται στις σελίδες του εντύπου για την καλλιτεχνική κολύμβηση. Το καλοκαίρι ήταν σπουδαίο για το συγκεκριμένο άθλημα. Πολλά μετάλλια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Όλες οι πρωταγωνίστριες σε πρώτο πλάνο.
 
Για την εξέλιξη της καλλιτεχνικής εκφράζεται με άρθρο της στο KoeMAG η υπεύθυνη του αθλήματος κυρία Δέσποινα Καράμπελα. Εξηγεί για πιο λόγο η Ελλάδα πέτυχε, οργανωτικά και αγωνιστικά, στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στην Βάρη της Αττικής. Τίτλος του θέματος «η ισχύς εν τη ενώσει».
 
«Σταθερά αλλά δυναμικά» είναι η άποψη της Πέπης Χαραλάμπους (υπεύθυνη της ΚΟΕ) που αποφαίνεται για την πορεία των καταδύσεων, ενώ το περιοδικό μας γνωρίζει δυο νέα κορίτσια που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον, την Σταυρούλα Χαλέμου και την Ελιάννα Καρακώστα.
 
Προτεραιότητα του KoeMAG είναι η παρουσίαση συλλόγων που εκφράζουν την δουλειά που συντελείται στην επαρχία. Εκεί όπου κτυπά η καρδιά των αθλημάτων, εκεί όπου ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο στον χώρο. Παρουσιάζονται οι κάτωθι σύλλογοι:
 
Δελφίνια Ξάνθης, ΑΟ Σύρου, Αίας Σύρου, ΝΟ Πάρου, Ναϊάς Πάρου, Μεδεώνας Άσπρων Σπιτιών, ΚΟ Αιγιαλείας, ΝΟ Αλιβερίου, Πρωτέας Ζακύνθου, ΝΟ Διαυλου Ωρεών, ΝΟ Λίμνης Εύβοιας.
 
Το ηλεκτρονικό περιοδικό της ομοσπονδίας είναι πολύ εύκολο να διαβαστεί μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο, έναν υπολογιστή ή ένα ταμπλετ. Το ίδιο εύκολα μπορεί να προωθηθεί σε όλους εκείνους που βρίσκονται κοντά μας, στο προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον μας. Απλή αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου και το έντυπο βρίσκεται στα χέρια του κάθε φίλου μας.
 
Θα βοηθούσε πολύ τους υπεύθυνους του περιοδικού η αποστολή προτάσεων για θέματα που μπορούν να φιλοξενηθούν στις επόμενες εκδόσεις. Στείλτε το μήνυμά σας στο email: [email protected].
Το περιοδικό ΕΔΩ