ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

To ACROPOLIS SWIM OPEN 2023 σπάει όλα τα ρεκόρ

  26.04.2023 14:15       30043

Με τις δηλώσεις συμμετοχών να έχουν ολοκληρωθεί, το φετινό Acropolis Swim Open (5-7 Μαΐου) σπάει το περσινό ρεκόρ ξένων κολυμβητών αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή 125 αθλητές από το εξωτερικό από 18 διαφορετικές χώρες.

Αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι και η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών η οποία ξεπερνάει σε αύξηση το 15% σε σχέση με το περσινό Acropolis, κάτι το οποίο αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ανάπτυξη της Ελληνικής Κολύμβησης διότι φέτος αισθητά μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων αθλητών έπιασαν τα όρια συμμετοχής για το Acropolis σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

Kylle Masse, Michael Andrew, Kira Toussaint, Matt Sates, Pieter Coetze, Eric Persson, Kotrina Teterenkova, Katja Fain, Velimir Stjepanovic, Berkay Ogretir είναι μόνο μερικά από τα σπουδαία ονόματα που θα συμμετέχουν.

Αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι και η συμμετοχή όλης της αφρόκρεμας της Ελληνικής Κολύμβησης με τους αθλητές μας να διεκδικούν τα όρια πρόκρισης για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών – Φουκουόκα, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 – Δουβλίνο,  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων – Βελιγράδι, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων - Νετάνυα).

Θυμίζουμε ότι το Acropolis Swim Open 2023 αποτελεί αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 αλλά και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών 2024 στην Ντόχα.

Το Acropolis Swim Open 2023 θα μεταδοθεί ζωντανά από το KOE TV και η είσοδος των θεατών είναι ελεύθερη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος