ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Σπύρος Γιαννιώτης

«Το άθλημά μας είναι διασκέδαση»

  29.06.2013 19:10       2110

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού αυτή τη στιγμή. Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2011 στη Σαγκάη και 4ος ολυμπιονίκης πέρυσι στο Λονδίνο. Ο λόγος για το Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε σήμερα στα 10 χλμ. Ανδρών, στο 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θάλασσας, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (29-30 Ιουνίου) στα Βοτσαλάκια.

«Είναι πολύ ωραίο το να κάνουμε ένα τέτοιο event στον Πειραιά, γιατί είναι κοντά στην παραλία, όπου ο κόσμος και τα παιδιά μπορούν να δουν το αγώνισμα, να πάρουν μια ιδέα και να το κάνουν και αυτοί σαν χόμπι, καθώς το open water στις μικρές ηλικίες είναι διασκέδαση.

Νομίζω πως θέλουμε δουλειά και περισσότερους αθλητές στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως τα 10 χιλιόμετρα. Ευελπιστώ όμως, με τις δικές μου διακρίσεις, αλλά και των άλλων παιδιών να δώσουμε κίνητρο στους υπόλοιπους αθλητές να μείνουν στο χώρο. Οι διακρίσεις φέρνουν τον κόσμο κοντά σ' αυτό το άθλημα, όχι μόνο σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά και σε επίπεδο διασκέδασης.

Είναι πολύ ωραίο αγώνισμα, όπως κάνουμε τον γύρο της πόλης, έτσι μπορούμε να διοργανώνουμε έναν αγώνα open water το καλοκαίρι, καθώς έχουμε πολύ ωραίες θάλασσες και μπορούμε να δείχνουμε και τα τοπία μας. Τα Βοτσαλάκια είναι ένας πολύ ωραίος χώρος και θα μπορούσαν να φτιαχτούν κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως μπιτς βόλεϊ, ποδοβόλεϊ, κολύμπι και άλλα. Θα είναι πολύ όμορφο και θα προσελκούσε παιδιά και ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί εν γένει με τον αθλητισμό.

Σε περίπου 20 μέρες έχω το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης. Μάλιστα, οι Ισπανοί διοργανώνουν το open water μέσα στην Μπαρτσελονέτα, το λιμάνι της Βαρκελώνης, όπου μπορεί να βλέπει όλος ο κόσμος. Πάω για τα 10 χιλιόμετρα, που είναι το αγώνισμά μου. Βέβαια, δεν είμαι στην κατάσταση που ήμουν όταν κέρδισα στη Σαγκάη. Από εκεί και πέρα θα πάω για το καλύτερο κι ευελπιστώ να είμαι μέσα στους πρώτους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος