ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΠ-ΠΚ Α-Β

Το «αύριο» της ελληνικής κολύμβησης, μιλά για όλα...(pics)

  13.02.2022 12:12       2979

Το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ αντήχησε απο παιδικές φωνές όλο αυτό το τριήμερο (11-13/2), στο πλαίσιο του Χειμερινού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Παμπαίδων / Παγκορασίδων Νότιας Ελλάδας. Αγόρια και κορίτσια, που συνδυάζουν το σχολείο με τον αθλητισμό και την κολύμβηση. Πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων που λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αυτή τη φορά, δεν ήταν στις εξέδρες. Μεγαλύτερη η αγωνία λοιπόν. Παιδιά Γυμνασίου, με πολλά όνειρα και ελπίδες.

Η Ιωάννα Παζαϊτη (ΑΣΚ ΝΤΕΡΗ), προπονείται δυο ώρες την ημέρα. Πηγαίνει στη Β’ Γυμνασίου, και ασχολείται με την κολύμβηση από την πρώτη τάξη του Δημοτικού. Προπονητής της ομάδας είναι ο Δημήτρης Παπαχαριζάνος. Θέλει να ασχοληθεί γενικότερα με το άθλημα που λατρεύει.

Από τον ίδιο σύλλογο και η Αντωνία Ρακοπούλου, που σε λίγους μήνες θα συμπληρώσει τα 14 χρόνια της. Η Αμερικανίδα Κέιτι Ζενεβιέβ Λεντέκι είναι το ίνδαλμά της. Επόμενος αγώνας που θέλει να λάβει μέρος, είναι το Πανελλήνιο Όπεν Κατηγορίας.

Ο Αλέξης Μίχος (ΓΝΟΑ), ειδικεύεται στο ύπτιο. Ο Γιώργος Διαμαντής είναι ο προπονητής του, είναι και αυτός στα 13 του χρόνια και συμπλήρωσε μια εξαετία στην πισίνα. Καθημερινή η προπόνηση, 2-2,5 ώρες κάθε φορά.

Από τα εννέα του κάνει κολύμβηση ο Νίκος Γιώτης (ΩΚΕΑΝΟΣ), 12 ετών αυτός, που θέλει να ειδικευτεί στις μικτές καθώς «Μου αρέσουν όλα τα στυλ, λίγο περισσότερο το ύπτιο», όπως λέει. Το ΟΑΚΑ είναι κάτι σαν δεύτερο σπίτι του, αφού εκεί κάνει τις προπονήσεις του.

Ο Γιάννης Τσακιρόπουλος (ΑΟ ΚΟΛΩΝΟΣ), 13 ετών, μαθητής Β’ Γυμνασίου με 18 μέσο όρο βαθμολογίας, λατρεύει τη Φυσική.  Αγωνίστηκε στο ελεύθερο, αλλά το ύπτιο είναι που τον συναρπάζει: «Θέλω να συνδυάσω τη Φυσική με την κολύμβηση, δεν ξέρω πώς γίνεται αλλά κάτι θα σκεφτώ», λέει χαμογελώντας. Πιο άμεσος στόχος είναι να πιάσει το όριο για ευρωπαϊκούς αγώνες. Προπονείται με τον Βασίλη Ρηγάτο.  

Ο Φίλιππος- Γεώργιος Ζαβιτσάνος (ΩΚΕΑΝΟΣ) προπονείται με τον Δημήτρη Δαμασιώτη. Νίκησε στα 50μ. ελεύθερο Παμπαίδων Β’ με επίδοση 25.67 αλλά θέλει ένα χρόνο κοντά στα 25.30: «Ναι, είναι στις δυνατότητες μου», υποστηρίζει. Παίζει και ποδόσφαιρο, αριστερός μπακ...

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 13/2 (16.00). 

Οι αγώνες, που μεταδίδονται απευθείας από το KOE TV, διεξάγονται σε τελικές σειρές.

Το αντίστοιχο πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδας, διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, για όλες τις Κατηγορίες.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος