ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Ανδρέας Βαζαίος

«Το ένιωθα από την αρχή»

  09.07.2012 21:55       2746

Με δύο μετάλλια στις αποσκευές του επέστρεψε πριν από λίγο από την Αμβέρσα ο πρωταθλητής Ανδρέας Βαζαίος. Ο 18χρονος κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων / Νεανίδων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα και το ασημένιο στα 200μ. Μικτή Ατομική.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία παρευρέθηκε στο Ελ. Βενιζέλος για να τον υποδεχτεί και να φιλοξενήσει στην ιστοσελίδα της τις πρώτες δηλώσεις μετά την άφιξή του.

«Το πρώτο μετάλλιο ήταν μεγάλη χαρά για μένα. Μπορώ να πω ότι το περίμενα, καθώς γνώριζα τους αντιπάλους μου και αισθανόμουν καλά. Μου είχε περάσει, δηλαδή, από το μυαλό η σκέψη ότι θα μπορούσα να κερδίσω. Μέχρι τα 150μ. ένιωθα δυνατός αλλά στα τελευταία 50μ. δεν μπορούσα να ανεβάσω ρυθμό για να βγω πρώτος, και ο Ισπανός κατάφερε να με περάσει. Δεν μπορούσα να τον κυνηγήσω, οπότε προσπάθησα να κρατηθώ δεύτερος γιατί έβλεπα και τον Γερμανό που με ακολουθούσε. Ήταν ένα Πανευρωπαϊκό μετάλλιο που αποτέλεσε ένα ωραίο ξεκίνημα και μου έδωσε μεγάλη χαρά», δήλωσε ο νεαρός αθλητής για την δεύτερη θέση που κατέλαβε στο αγώνισμα των 200μ. Μικτής Ατομικής με επίδοση 2:01.73.

Ο πρωταθλητής Ανδρέας Βαζαίος με τον προπονητή του Δημήτρη Αθυμαρίτη κατά την άφιξή τους από την Αμβέρσα.

Σχετικά με την μεγάλη του επιτυχία στο αγώνισμα των 100μ. πεταλούδα και τα συναισθήματά του για την πρώτη θέση, ο Ανδρέας Βαζαίος ανέφερε:

«Την πρώτη ημέρα που έπεσα ένιωθα πολύ δυνατός. Στον ημιτελικό τερμάτισα μόλις δύο κλάσματα πιο πάνω από το ρεκόρ μου και αυτό μου έδωσε λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση ότι θα μπορούσα να κερδίσω στον τελικό. Ήταν μια κούρσα που δεν με κούρασε. Με το που έπεσα για να κολυμπήσω ένιωσα πολύ δυνατός και γρήγορος. Είπα μέσα μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω. Ευχαριστήθηκα πολύ τις κούρσες και στα δύο αγωνίσματα, απλά λίγο παραπάνω στα 100μ. πεταλούδα. Όχι επειδή κέρδισα, αλλά γιατί το ένιωθα από την αρχή. Όταν τερμάτισα και είδα πρώτη την ελληνική σημαία στον πίνακα της βαθμολογίας ένιωσα ανακούφιση. Ήταν απλά υπέροχη στιγμή κι εκείνη αλλά και στο βάθρο την ώρα που ακούστηκε ο Εθνικός μας ύμνος».

Για το πρόγραμμα και τα σχέδιά του από αύριο μέχρι και την Ολυμπιάδα του Λονδίνου: «Αύριο ξεκινάει το Πανελλήνιο στο Μαρούσι. Πρόκειται για το τελευταίο μου πρωτάθλημα κατηγοριών, αφού του χρόνου πρόκειται να περάσω στους Άνδρες και θα πέφτω στην ΟΠΕΝ. Ένας από τους λόγους που θέλω να αγωνιστώ είναι και για να βοηθήσω την ομάδα μου σε θέμα βαθμολογίας. Από εκεί κι έπειτα, ξεκινάμε προπονήσεις για όσο χρόνο μας μένει μέχρι τις 23 Ιουλίου που αναχωρούμε με ολόκληρη την ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο».

Όμορφες στιγμές για τον Ανδρέα Βαζαίο με αγαπημένα του πρόσωπα.

«Πρόκειται για την πιο μεγάλη διοργάνωση, με αθλητές που είναι μεγαλύτεροι και έχουν περισσότερες εμπειρίες. Για το λόγο αυτό, δεν έχω πολλές βλέψεις σε θέμα διάκρισης. Ωστόσο, σκοπός μου είναι να νιώσω ότι προσπάθησα για το καλύτερο και προσωπικά σαν Ανδρέας αλλά και για την Κολυμβητική Ομοσπονδία και όλους όσους με στηρίζουν», κατέληξε ο 18χρονος πρωταθλητής μας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος