ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Μιχάλης Κοντιζάς

«Το ένιωθα ότι μπορούσα να ανέβω στο βάθρο»

  29.08.2013 19:21       2376

ΦΩΤΟ: Ο Μιχάλης Κοντιζάς πανευτυχής με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μίλησε ο Μιχάλης Κοντιζάς, λίγο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων του Ντουμπάι.

Ο Κοντιζάς που πήρε την 3η θέση στο κόσμο στα 50μ. ύπτιο Εφήβων, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό του που κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, ενώ τόνισε πως ένιωθε πριν τον τελικό ότι μπορούσε να πάρει αυτό το μετάλλιο:

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με το χάλκινο μετάλλιο και το ατομικό ρεκόρ που πέτυχα.

Προσπάθησα να συγκεντρωθώ, μετά και τα 100μ. ύπτιο που δεν τα πήγα καλά λόγω λαθών μου, και κούρσα με την κούρσα να βάζω ένα στόχο, αφού ήξερα πως είχα κάνει καλή προετοιμασία. Ένιωθα ότι μπορούσα να ανέβω στο βάθρο.

Στον τελικό είχα το λιγότερο άγχος. Είπα πως ήρθε η στιγμή για μια κούρσα χωρίς λάθη και θα πάρω το μετάλλιο!

Θέλω να αφιερώσω αυτή μου την επιτυχία στα τρίδυμα, στον προπονητή, Μανώλη Κουτσουδάκη που είναι δίπλα μου από μικρή ηλικία, στον προπονητή μου, Άκη Οικονόμου, στην οικογένειά μου και στο γυμναστή μου, Αλέξανδρο Προβολισιάνο.

Άκης Οικονόμου: «Μάγκας, ψυχάρα και μαχητής!»

ΦΩΤΟ: Ο «χάλκινος» Μιχάλης Κοντιζάς, με τον προπονητή του, Άκη Οικονόμου

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο προπονητής του Μιχάλη Κοντιζά και συνοδός της ελληνικής αποστολής στο Ντουμπάι, Άκης Οικονόμου, ο οποίος έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος με το μετάλλιο που κατέκτησε ο αθλητής του:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το σημερινό αποτέλεσμα και το χάλκινο του Μιχάλη. Αυτό το παιδί, επειδή τα τελευταία 5 χρόνια είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, πρέπει να του αναγνωρίσω ότι είναι μάγκας, ψυχάρα και μαχητής!

Θέλω  να τον ευχαριστήσω που έμπρακτα εμπιστεύεται τους προπονητές του και πιστεύει σε εκείνους και μας έκανε υπερήφανους σήμερα και εμάς και την οικογένειά του.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος