ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Το «Gala” της πισίνας

  19.11.2020 17:22       2839

Του ΦΩΝΤΑ ΧΗΤΑ

Ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, που εγγράφηκαν στη δύναμη των αθλημάτων της ΚΟΕ, στα 93 χρόνια ιστορίας της Ομοσπονδίας, «αλιεύονται» και αρκετοί που στην πορεία τους, μετά τον Αθλητισμό, πρωταγωνίστησαν στον κοινωνικό βίο.

Φανταστείτε, ένα μεγάλο «Gala», σήμερα, επωνύμων που, στα νιάτα τους, ένιωσαν το χλώριο στα ρουθούνια τους, φόρεσαν σκουφάκι και έπαιξαν πόλο, ανέβηκαν στους βατήρες της πισίνας και του καταδυτηρίου και βούτηξαν, μέτρησαν πλακάκια αμέτρητα στο βυθό τους …

Το … μουσικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβαν οι Yannis, Διονύσης και Άννα, το καλλιτεχνικό ο Κώστας και ο Γιάννης, τη χορηγία ο Θωμάς, ο Χρήστος και ο Αριστείδης, την παρουσίαση η Νόνη και η Κατερίνα.

Σας τους παρουσιάζουμε:

Χρυσομάλλης Ιωάννης

Από την Καλαμάτα, όπου γεννήθηκε (1954) βρέθηκε να κάνει σπουδαία διεθνή καριέρα στη Μουσική, ο «YANNIS», που στα 1965 τον βρίσκουμε να έχει δελτίο κολυμβητή στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας από τον οποίο και μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό (1971).

Πρέκας Κώστας

Ηθοποιός, ο ωραίος Μπρούμελ του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1941.  Από τους κορυφαίους Έλληνες καταδύτες, την δεκαετία του ’60, πρωταθλητής από το 1961 έως το 1967 (τραμπολίνο) και από το 1963 έως το 1967 (πλατφόρμα), με τον Ολυμπιακό.

Λαναράς Θωμάς

Επιχειρηματίας. Γεννήθηκε το 1957 και απεβίωσε το 2011, συναθλητής των Κώστα Κοσκινά, Τέρη Κουτουμάνη, με εξαιρετική εμφάνιση στους Βαλκανικούς αγώνες του 1971 στο Ντουμπρόβνικ και πανελλήνια νίκη (200μ πρόσθιο) το 1972, με τον Ολυμπιακό.

«Ατόφιο ταλέντο, που ήταν πλήγμα που σταμάτησε νωρίς το κολύμπι», κατά τον Βαγγέλη Βούλτσο, του οποίου υπήρξε για ένα φεγγάρι αθλητής του.

Πανόπουλος Χρήστος

Ο ιδιοκτήτης της ΒΙΑΜΑΡ και, πρώην πλέον, της ΠΑΕ Ξάνθη, γεννήθηκε στον Πειραιά και από το 1972 είχε δελτίο στον Εθνικό, πριν μετακομίσει στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου στον οποίο και έπαιξε πόλο και ήταν από τους πλέον αξιόλογους της εποχής, την δεκαετία του ’70.

Βίσση Άννα

Τραγουδίστρια με μεγάλη καριέρα, γεννήθηκε το 1957 στην Κύπρο και είχε δελτίο στον ΝΟ Λάρνακας, την εποχή που οι Κύπριοι εγγράφονταν στην αντίστοιχη Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦ).

Η κολύμβηση νωρίς την έχασε, αν και ο σωματότυπος της ήταν για σπουδαία πράγματα στο άθλημα.

Κωστόπουλος Πέτρος

Γεννημένος στο Βόλο (1954), ο πρώην εκδότης Life Style περιοδικών και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, έπαιξε πόλο την δεκαετία του ’70 με Καπότση, Λέτσιο, Παπαευαγγέλου, στον Ναυτικό Όμιλο της πόλης, (πρόδρομο του σημερινού ΝΟΒΑ), όπου και τον βρίσκουμε να έχει δελτίο το 1967.

Λουμίδης Αριστείδης

Επιχειρηματίας, της οικογένειας Λουμίδη των καφέδων «Παπαγάλος». Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και έπαιξε πόλο στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, όπου είχε δελτίο (1961), με συναθλητές τον Πανόπουλο, τον Τσόχα κ.ά.

Πάγκαλος Θόδωρος

Πολιτικός, πρώην υπουργός. Γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και στα 1959 τον βρίσκουμε με δελτίο στον Ναυταθλητικό Σύνδεσμο (ΝΑΣ) που τότε είχε και τμήμα υγρού στίβου.

Τσακνής Διονύσης

Τραγουδιστής και συνθέτης. Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1954 και την δεκαετία του ’70 αγωνίστηκε ως κολυμβητής στον ΝΟ Ιτέας, όπου τον βρίσκουμε και το 1994 (με νέο δελτίο, λόγω απώλειας του αρχικού), να μετέχει σε αγώνες βετεράνων κολύμβησης στο Παλαιό Φάληρο.

Βοσταντζόγλου Γιάννης

Ηθοποιός, γεννήθηκε στην Αθήνα  το 1951. Γιος του σπουδαίου Μποστ, έπαιξε πόλο στον Παναθηναϊκό, όπου είχε δελτίο (1966) και στη συνέχεια στον Ναυταθλητικό Όμιλο Πόρτο Ράφτη (1977).

«Ήταν ο ταραχοποιός της ομάδας, αλλά πολύ καλό παιδί βέβαια…», θα πει χρόνια αργότερα (2000) ο Πανίκος Χρυσοστόμου, για τον συναθλητή του.

Λάσπα Κατερίνα

Τηλεπαρουσιάστρια, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Στα επτά της (1981) είχε δελτίο στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και τρία χρόνια μετά (1984) στον Άρη Θεσσαλονίκης με προπονητή αρχικά τον Βαγγέλη Βούλτσο και κατόπιν τον Τάσο Παπαδόπουλο στην κολύμβηση (ύπτιο).

Δούνια Νόνη

Μοντέλο, τηλεπαρουσιάστρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και ήταν κολυμβήτρια του Εθνικού Πειραιά (δελτίο το 1983), με προπονητές τον Χριστόδουλο Χούμα και Νίκο Κραουνάκη, για να συνεχίσει ως πολίστρια στον Αθλητικό Όμιλο Καστέλας (1989). Βουλευτής σήμερα του ελληνικού Κοινοβουλίου.