ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ

Το καλοκαίρι κλείνει ένας κύκλος

  29.05.2012 11:05       1206

«Πλέον μπορώ να το πω με σιγουριά. Γέρασα μέσα στις πισίνες». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια το Γιάννη Δρυμωνάκου μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από το Ντέμπρετσεν, ενώ συνέχισε «Έχω κάνει περισσότερα χιλιόμετρα στην ζωή μου κολυμπώντας, παρά περπατώντας. Πάντα θαύμαζα αυτούς που πεταγόντουσαν την μία μέρα και την άλλη εξαφανίζονταν, όμως το δύσκολο είναι να παραμείνεις μέσα στον χώρο, και όχι να εμφανιστείς και μετά να φύγεις. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνω, αλλά το κάνω για μία χώρα που έχει ανάγκη τις επιτυχίες και χαίρομαι γι’ αυτό. Προπονούμαι πολλές ώρες με τον Δημήτρη (σ.σ Δημήτρης Δαμασιώτης, προπονητής του Έλληνα κολυμβητή) καθημερινά, και αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και να ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της αποχώρησής του από την ενεργό δράση: «Είναι όνειρο ο τελικός στους ολυμπιακούς, αλλά δεν θα τρελαθούμε κιόλας. Θέλω πάρα πολύ να το πετύχω, χωρίς όμως να θεωρώ ότι είναι το παν. Χαίρομαι που θα συμμετέχω. Από ‘κει και πέρα, ελπίζω να έρθει ένας τελικός για να κλείσει επιτυχημένα ο κύκλος μιας χρονιάς, αλλά η ζωή συνεχίζεται, έτσι κι αλλιώς, ό,τι και να γίνει. Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων θέλω να ξεκουραστώ, και να αποφασίσω ήρεμος για το μέλλον» ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας, είπε «Μπορώ να κολυμπήσω δίπλα στον Φελπς, αλλά δεν μπορώ να τον νικήσω. Είναι μοναδική εμπειρία να αγωνίζεσαι με τέτοιους αθλητές, που τους θαυμάζεις ακόμη και την ώρα της κούρσας.

Για την αφιέρωση του μεταλλίου: «Το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένειά μου, όλους όσους με στήριξαν μετά την περιπέτειά μου και πρώτο τον προπονητή μου, τον σύλλογό μου και τον πρόεδρο, τον κύριο Σωτηρόπουλο».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του θέλησε να στείλει ένα έμμεσο μήνυμα στον ελληνικό λαό, λέγοντας: «Όταν τελειώνουν οι δυνάμεις, μιλάει η ψυχή και η καρδιά, και εκεί βγαίνει το μεγαλείο που κρύβουμε μέσα μας εμείς οι Έλληνες. Δεν τα παρατάμε στα δύσκολα, δεν το βάζουμε κάτω. Έτσι έκανα κι εγώ στο Ντέμπρετσεν».

Δημήτρης Δαμασιώτης: Να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τον κύκλο της χρονιάς

Δηλώσεις έκανε αμέσως μετά και ο προπονητής του Δρυμωνάκου, Δημήτρης Δαμασιώτης. Αναλυτικά:

Για την παρουσία της Εθνικής ομάδας στην Ουγγαρία: «Μπράβο σε ολοκληρη την ελληνική αποστολή. Ήταν η πιο επιτυχημένη παρουσία μας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σε όλα τα χρόνια που έχουμε συμμετάσχει. Θέλω να πω συγχαρητήρια και στα νέα παιδιά, που δείχνουν ότι έχουν πολύ λαμπρό δρόμο μπροστά τους».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Γιάννη Δρυμωνάκου: «Ο Γιάννης δεν σταματάει ποτέ, αλλά θα έρθουν και τα δύσκολα κάποια στιγμή. Όπως είπε και ο ίδιος, θα ολοκληρώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και θα σκεφτούμε στην συνέχεια τι πρέπει να κάνουμε, χωρίς να είμαστε κάτω από πίεση και εν θερμώ».

Για τους Ολυμπιακούς: «Ο στόχος μας είναι μια συμμετοχή σε τελικό. Θα παλέψουμε γι’ αυτό, γιατί είναι κάτι που δεν έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια. Θεωρώ πως σε ένα από τα δύο αγωνίσματα (200μ. Πεταλούδα, 400μ. Μικτή Ατομική) θα έρθει η οκτάδα».

Για τα νέα παιδιά στον χώρο και το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα: «Το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης προδιαγράφεται ευοίωνο, όμως πρέπει να ληφθούν αρκετά μέτρα από την Πολιτεία. Η Ομοσπονδία κάνει κάποιες προσπάθειες για να στηριχθούν αυτά τα παιδιά, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Το ίδιο και η ελληνική κολύμβηση. Τον τρόπο σωστής λειτουργίας τον ξέρουμε. Το θέμα είναι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε την τομή, γιατί είναι κρίμα να βουλιάζει τόσο ταλέντο στις ελληνικές πισίνες».

Στη φωτογραφία ο Έλληνας αθλητής Γιάννης Δρυμωνάκος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος