ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 20o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το κατευόδιο στη μεγαλύτερη ελληνική αποστολή...

  07.07.2023 14:26       3301

Η μεγαλύτερη στην ιστορία ελληνική αποστολή που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, «παρουσιάσθηκε» σήμερα (7/7) στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (στο Nalu, Ακτή Ήλιου, Άλιμος), που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της κορυφαίας γιορτής στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας (14-30 Ιουλίου).

Στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετέχουν συνολικά 61 Αθλητές και Αθλήτριες μας, οι περισσότεροι από ποτέ σε αντίστοιχη διοργάνωση. Αναλυτικά: ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: 15 Αθλητές / τριες, ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Α): 15 Αθλητές, ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Γ): 15 Αθλήτριες, OPEN WATER: 3 Αθλητές / τριες, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ: 10 Αθλήτριες, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: 3 Αθλητές,

Την πολύ όμορφη εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου (στην πρώτη του παρουσία ως επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού), ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας, Στέφανος Αυγουλέας, η Ταμίας Ελευθερία Σαραντίδου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Εύη Μωραϊτίδου (έφορος της γυναικείας Υδατοσφαίρισης), Νίκος Ξυλούρης (έφορος της Κολύμβησης και εκπρόσωπος της ΚΟΕ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή), η Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Aquatics), Βούλα Κοζομπόλη, αλλά και εκπρόσωποι των χορηγών της Ομοσπονδίας, τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος που επεσήμανε: «Στέλνουμε την πιο μεγάλη αποστολή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι προσδοκίες προφανώς και είναι μεγάλες. Από τη δική μας πλευρά κάναμε ό,τι το καλύτερο δυνατό προκειμένου τα παιδιά να έχουν τη καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Πηγαίνουμε σε μια πολύ μακρινή χώρα, θα δούμε πώς θα αντιδράσουν αθλητικά οι αθλητές μας. Ελπίζω και εύχομαι γιατί διαθέτουμε πολύ καλούς αθλητές, να είμαστε στα σκαλοπάτια του βάθρου. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκινάει η διαδικασία των προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Θα είναι μια διαδικασία περίπου οκτώ μηνών και ευελπιστούμε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αθλητική παρουσία. Θέλω από τη μεριά μου να ευχαριστήσω τους αθλητές και τους προπονητές που μετέχουν στη αποστολή και από τα πέντε αθλήματα που καλλιεργεί η ΚΟΕ, να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, και να ξέρουν πάντα ότι θα είμαστε στο πλευρό τους στο βαθμό του δυνατού προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και να πάνε όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Ο ελληνικός Υγρός Στίβος μεγαλώνει κάθε μέρα, η Ομοσπονδία μας μεγαλώνει κάθε μέρα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συνθήκες όχι καλές σε ό,τι αφορά τα κολυμβητήριά μας γιατί πλέον δεν επαρκούν αλλά σε κάθε περίπτωση θα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

Έχουμε καθιερώσει πριν τις κορυφαίες διοργανώσεις να συναντιόμαστε με τους ανθρώπους του Τύπου οι οποίοι είναι δίπλα μας και μας κρίνουν και μας κάνουν ακόμη καλύτερους».  

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Ήρθα σε μια Ομοσπονδία που μας έχει χαρίσει πολύ μεγάλες στιγμές, με πρωταθλήτριες και πρωταθλητές, με νίκες, στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας. Και το μέγεθος της αποστολής σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δείχνει ότι υπάρχει βάθος, ότι υπάρχει μέλλον. Ήθελα να ευχηθώ μέσα από τη καρδιά μου καλή τύχη και καλή επιτυχία, Όλα τα παιδιά που μετέχουν στην αποστολή, για να είναι στην ομάδα, έχουν καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια μαζί με τους προπονητές τους, ήδη έχουν καταγράψει μια μεγάλη νίκη, τους ευχόμαστε να επιστρέψουν υγιείς, με νίκες, με μετάλλια, και με προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σταθούμε στο πλευρό του ελληνικού αθλητισμού. Να διαμορφώσουμε τις βέλτιστες συνθήκες για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Θα έχουμε όμως πολύ χρόνο όλα αυτά και να τα σχεδιάσουμε, και να τα συζητήσουμε και να δουλέψουμε σκληρά πάνω σε αυτά».

Ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισε: «Αθλητικά έχουμε δώσει τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές και είμαστε πολύ περήφανοι για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Και μόνο το γεγονός ότι η αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αριθμεί 61 αγωνιζόμενους, δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μια ισχυρή δύναμη στο χώρο. Διττή η αποστολή καθώς ξεκινάει και η διαδικασία πρόκρισης για το Παρίσι 2024. Σε κάθε όμως περίπτωση το να συμμετέχεις σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να πρωταγωνιστείς είναι κάθε φορά το ζητούμενο. Και σε όλα τα αθλήματα τα παιδιά είναι σε θέση να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό. Τα παιδιά πρέπει να ευχαριστηθούν τη διοργάνωση, δεν έχουν πολλοί αθλητές την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα,  να κρατήσουν ψηλά τη σημαία σε αγωνιστικό αλλά και εξω-αγωνιστικό επίπεδο και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος