ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Κεχαγιάς

«Το κάτι παραπάνω στο χιαστί»

  26.01.2016 12:24       652

Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών από το Βελιγράδι όπου κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Σάκης Κεχαγιάς εκφράστηκε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον νέο βασικό στόχο. Ο στόχος αυτός δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του προολυμπιακού τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Μαρτίου στην Ολλανδία. Εκεί η κλήρωση έφερε την Εθνική ομάδα σε έναν όμιλο με κυριότερους αντιπάλους τις ΗΠΑ, την Ισπανία και τον Καναδά.

Μιλώντας για την νέα μεγάλη περιπέτεια και τον στόχο της Εθνικής ομάδας, ο Σάκης Κεχαγιάς υποστήριξε:

«Είναι μια διοργάνωση που έχει χαρακτηριστικά ιδιαίτερα για τις αθλήτριες όλων των χωρών. Το γεγονός ότι τους Ολυμπιακούς Αγώνες διοργανώνει η Βραζιλία, στερώντας το δικαίωμα της πρόκρισης μέσω της αμερικανικής ηπείρου στις ΗΠΑ, που θεωρούνται η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη, κάνει ακόμη δυσκολότερο το ρόλο και τον δικό μας και των υπόλοιπων ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή την διοργάνωση υπάρχει μόνο ένα καθοριστικό παιχνίδι, ανεξάρτητα από το πώς τα έχεις πάει μέχρι τότε. Και αυτό είναι το χιαστί παιχνίδι όπου δεν ξέρουμε ποιον θα βρούμε απέναντί μας. Το γεγονός ότι κληρωθήκαμε στον όμιλο με τις ΗΠΑ είναι και καλό και κακό. Εάν μπορέσουμε και πάρουμε την 1η θέση στον όμιλο ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, τότε το χιαστί είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς και θα μας δώσει κατά πάσα πιθανότητα την πρόκριση για το Ρίο. Όμως, οι ΗΠΑ αποτελούν λόγω της παράδοσης που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και της δυναμικής τους, το ακλόνητο φαβορί για την 1η θέση στον όμιλό μας. Εμείς θα πρέπει, δηλαδή, να διεκδικήσουμε ό, τι καλύτερο ίσως από την 2η θέση και κάτω, σύμφωνα με τα προγνωστικά, δηλαδή στο χιαστί θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως η Ολλανδία ή η Ιταλία ή η Ρωσία. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για την αντίπαλό μας σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτό το κάτι παραπάνω που θέλουμε από το χιαστί παιχνίδι».

Μιλώντας για την προετοιμασία που θα πραγματοποιήσει η Εθνική μας ομάδα ώστε να είναι ετοιμοπόλεμη για την σπουδαία αυτή διοργάνωση, υποστήριξε:

«Η προετοιμασία μας θα ξεκινήσει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου. Λίγο μετά έχουμε έναν αγώνα για το Γουόλντ Λιγκ στην Ισπανία. Θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και θα μείνουμε για μία εβδομάδα να πραγματοποιήσουμε κοινή προετοιμασία με την Ισπανία, που είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα και θα την συναντήσουμε και στον όμιλο του προολυμπιακού. Στη συνέχεια, 11-13 Μαρτίου, θα διεξαχθεί το «Thetis Cup» στην Ελλάδα, σε πόλη που δεν γνωρίζουμε ακόμη, και όπου θα λάβουν μέρος υπολογίσιμες ομάδες όπως η Ρωσία, η Ουγγαρία, η Γαλλία και η Ιταλία».

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας για τα όσα έγιναν στο Βελιγράδι, τόνισε:

«Η ομάδα αυτή είχε και τις καλές και τις κακές της στιγμές στο Βελιγράδι. Το σημαντικό είναι να τελειώσεις καλά την διοργάνωση και θεωρώ ότι εμείς, παίρνοντας την 5η θέση τελειώσαμε καλά την διοργάνωση, νικώντας την αξιόμαχη Ρωσία στο τελευταίο παιχνίδι. Κάναμε καλές εμφανίσεις όμως κάναμε και λάθη και πλέον καλούμαστε να αναλύσουμε τα λάθη μας και να δούμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωθούμε. Για μένα το μεγάλο ζητούμενο είναι να πάμε στο μεγάλο χιαστί παιχνίδι του προολυμπιακού έχοντας απαντήσεις στο «πρέπει» και στην πίεση».

Για το αν θα έχει διαφορετικές αθλήτριες στο ρόστερ του, ανέφερε:

«Αν  αναφέρεστε στις αδερφές Χαραλαμπίδου, ακόμη περιμένουμε αν θα μπορέσουν να έρθουν και να μας βοηθήσουν σε αυτή την διοργάνωση, κάτι που δεν συνέβη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Καταλήγοντας, θα ήθελα να πω πως η Εθνική μας, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει πολλές δυνατότητες και μπορεί να βρεθεί στα μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις. Είμαστε πολύ κοντά στα μετάλλια αλλά και μακριά. Πρέπει να βρούμε αυτό που θα μας φέρει «αγκαλιά» με την επιτυχία απέναντι στις κορυφαίες ομάδες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ