ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ/ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ / ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

«Το κεφάλι κάτω και σκληρή δουλειά»

  21.02.2021 15:54       158

Ο Γιώργος Δερβίσης θα συμμετάσχει το καλοκαίρι για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αμυντικός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των αντρών και παίκτης του Ολυμπιακού εκτιμά ότι οι συμπαίκτες του και ο ίδιος έχουν αρκετό διάστημα στην διάθεσή τους, έτσι ώστε να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να φανούν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί το καλοκαίρι στο Τόκιο.

Η Ελλάδα, επικρατώντας το Σάββατο 20 Φλεβάρη της Ρωσίας με 13 – 10 στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά που γίνεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ολοκληρώνεται σήμερα, εξασφάλισε την συμμετοχή της στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη για 16η φορά.

Οι δηλώσεις του 27χρονου παίκτη είναι οι κάτωθι:

«Ο αγώνας απέναντι στη Ρωσία ήταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία για αυτό το γνωρίζαμε από την αρχή. Όχι τόσο λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, αλλά για το διακύβευμα και τον στόχο. Ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαμε μια πολύ μεγάλη ευθύνη, να διατηρήσουμε την παράδοση που θέλει την ελληνική υδατοσφαίριση πάντα παρούσα στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη».

«Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η πίεση και το άγχος δε μας βοήθησαν να κάνουμε ποιοτικά παιχνίδια στην διοργάνωση, μέχρι τον ημιτελικό απέναντι στη Ρωσία. Παρά την μέτρια απόδοσή μας καταφέραμε όμως και κερδίσαμε όλες τις συναντήσεις, ακόμα και εκείνη απέναντι στη Γαλλία, όπου είδαμε το Χάρο με τα μάτια μας. Στον αγώνα απέναντι στην Ρωσία δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο και πήραμε την μεγάλη αυτή η πρόκριση».

«Η πρόκριση πιστώνεται στους προπονητές μας και στους συμπαίκτες μου που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα στην προετοιμασία μας λόγω της πανδημίας».

«Η συγκεκριμένη ομάδα έχει λαμπρό μέλλον. Υπάρχει αρκετός χρόνος για μία σωστή προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρέπει να βάλουμε κάτω το κεφάλι, να δουλέψουμε σκληρά, να βελτιωθούμε περισσότερο, έτσι ώστε να φανούμε εξαιρετικά ανταγωνιστικοί στο καλύτερο τουρνουά υδατοσφαίρισης του κόσμου, την Ολυμπιάδα».

Την Κυριακή 21 Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα η Εθνική αντιμετωπίζει σε ένα παιχνίδι με διαδικαστικό χαρακτήρα το Μαυροβούνιο στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά που γίνεται στο Ρότερνταμ.

Η σελίδα της ΚΟΕ θα φιλοξενήσει εντός των προσεχών ωρών δηλώσεις από όλους τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ