ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΤΟΚΙΟ / ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Το Μαυροβούνιο αντίπαλος της Εθνικής στον χιαστί - προημιτελικό

  02.08.2021 09:45       988

Το Μαυροβούνιο θα αντιμετωπίσει τελικά η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, την Τετάρτη (4/8), δηλαδή στον καθοριστικό νοκ άουτ αγώνα (χιαστί) όπου θα διεκδικήσει την είσοδό της στην 4άδα και θα ανοίξει τον δρόμο για το μετάλλιο.

Οι Μαυροβούνιοι ηττήθηκαν με 13-6 από τη Σερβία στην τελευταία αγωνιστική των Ομίλων και κατέλαβαν την 4η θέση στον Β´ Όμιλο. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα η Ελλάδα είχε νικήσει στον δικό της τελευταίο αγώνα στους Ομίλους τις ΗΠΑ με 14-5 και πήρε την 1η θέση στον Α' Όμιλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική μας έχει αναμετρηθεί τρεις φορές μέσα στο 2021 με το Μαυροβούνιο. Ηττήθηκε με 8-4 στην Α΄ φάση του Προολυμπιακού τουρνουά, με 10-9 στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης (παιχνίδι που δεν είχε καμία σημασία) και ξανά με 8-4 στον ημιτελικό του World League, διοργάνωση στην οποία η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς κατέκτησε το τρόπαιο.

Στο ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, πάντως, οι Μαυροβούνιοι δεν έχουν εμφανιστεί σε καλή κατάσταση, έχοντας πετύχει μόνο δύο νίκες επί των δύο τελευταίων του Β' Ομίλου (15-10 την Αυστραλία και 19-12 το Καζακστάν) και έχοντας χάσει 8-6 από την Ισπανία, 13-8 από την Κροατία και 13-6 από τη Σερβία.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής