ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ACROPOLIS SWIM OPEN 2022

Το μεγάλο ραντεβού κορυφαίων αθλητών - Η Συνέντευξη Τύπου

  12.05.2022 15:09       1844

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης ACROPOLIS SWIM OPEN 2022 που διοργανώνει η ΚΟΕ το τριήμερο 13-15/05/2022 στο κλειστό Κολυμβητήριο στο ΟΑΚΑ.

Στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας δόθηκε σήμερα (Πέμπτη, 12/05) συνέντευξη τύπου για αυτή την πολύ σπουδαία διοργάνωση. 

Παρέστησαν και μίλησαν, ο Νίκος Ξυλούρης (Μέλος Δ.Σ. ΚΟΕ, Έφορος Κολύμβησης), ο Βαγγέλης Κοζομπόλης (Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης) και οι πρωταθλητές μας Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου και Κρίστιαν Γκολομέεβ. 

Η είσοδος των θεατών στους αγώνες και τις τρεις ημέρες είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις: 

ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ (Μέλος Δ.Σ. ΚΟΕ, Έφορος Κολύμβησης)

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την ελληνική κολύμβηση και προσωπικά για μένα καθώς είναι η πρώτη φορά που διευθύνω μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον πρόεδρο της ΚΟΕ, Κυριάκο Γιαννόπουλο που πίστεψε το όραμά μου, δέχθηκε τις προτάσεις της τεχνικής επιτροπής κολύμβησης και μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα εντελώς νέο μίτινγκ σε σχέση με το παρελθόν, σύγχρονο, ανανεωμένο, όπως είναι τα μεγάλα μίτινγκ στο εξωτερικό γιατί αυτό είναι που θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά την ελληνική κολύμβηση. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, που έχει δουλέψει πολύ σκληρά, τον Βαγγέλη Κοζομπόλη τεχνικό διευθυντή Κολύμβησης και υπεύθυνο για όλο το αγωνιστικό κομμάτι του μίτινγκ, τον Αλέξανδρο Νικολόπουλο που έχει αναλάβει το συντονισμό στον αγωνιστικό χώρο, την Κέλλυ Αραούζου που έχει αναλάβει το κομμάτι της μεταφοράς και της διαμονής των ξένων αποστολών, καθώς φιλοξενούμε περισσότερους από 100 αθλητές από 15 διαφορετικές χώρες. Τον Σπύρο Γιαννιώτη που έχει αναλάβει μεγάλο μέρος της διοργάνωσης, τον Γιώργο Αρνιακό για το χορηγικό. Βεβαίως , τον γενικό συντονιστή όλου του μίτινγκ, Γιάννη Γιαννουρή. Πολλές ευχαριστίες στους χορηγούς μας, τον ''χρυσό'' χορηγό ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις εταιρίες ΒΙΚΟΣ, ΑΡΕΝΑ, ΚΑΡΕΝΤΑ. Επίσης στη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους αθλητές μας, καθώς μέσα από τις επιτυχίες τους και αυτά που έχουν πετύχει και μας κάνουν πολύ περήφανους, μας δίνουν δύναμη να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και να ανέβουμε πολλά σκαλοπάτια. Η συμμετοχή στο «Ακρόπολις» είναι πολύ μεγάλη, οι αγώνες αρχίζουν αύριο στις 09.30. Η είσοδος για όλο τον κόσμο είναι ελεύθερη. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το επόμενο «Ακρόπολις» του 2023 γιατί αυτό το μεγάλο μίτινγκ ήρθε για να μείνει. Θέλουμε να το επικοινωνήσουμε στις μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν ώστε του χρόνου να έχουμε περισσότερες και δυνατότερες συμμετοχές, και να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο την ελληνική κολύμβηση».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ (Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης)

«Στόχος μας είναι το «Ακρόπολις» να καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες της Ευρώπης γιατί όχι και του κόσμου. Επίσης να μας δώσει την ευκαιρία να πετύχουμε κάποιους από τους στόχους που έχουμε θέσει. Το «Ακρόπολις» αποτελεί μέρος του σχεδίου ανάπτυξης της ελληνικής κολύμβησης όπου έχουμε μεγαλεπήβολα σχέδια και φιλοδοξίες. Θέλουμε κάποια στιγμή να εδραιωθούμε στις κορυφαίες δυνάμεις της παγκόσμιας κολύμβησης. Αναφορικά και με τις διοργανώσεις που ακολουθούν στόχος είναι κάποιο-α μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και συμμετοχές σε πολλούς τελικούς και μετάλλια στο Ευρωπαϊκό. Στους Μεσογειακούς Αγώνες θα λάβουμε μέρος με 16 αθλητές/τριες. Ένα σκαλοπάτι λοιπόν στο σχέδιό μα, είναι να κάνουμε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, και να αποτελέσει η χώρα μας, πόλο έλξης για τους διεθνείς κολυμβητές. Θέλουμε επίσης οι Έλληνες κολυμβητές να έχουν την ευκαιρία του υψηλού ανταγωνισμού, και να έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα μίτινγκ εφάμιλλο αυτών που δυσκολεύονται να λάβουν μέρος στο εξωτερικό. Γενικότερα να γίνει η κολύμβηση πιο προσιτή στο ελληνικό φίλαθλο κοινό και ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Ένας άλλος στόχος είναι να δείξουμε την ικανότητα να διοργανώνουμε με επιτυχία μεγάλα event στον υγρό στίβο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις μέρες, με τα προκριματικά το πρωί και τρεις τελικούς το απόγευμα. Ο τρίτος αφορά έφηβους και νεάνιδες. Ο δεύτερος για τις θέσεις 9-16 και ο μεγάλος τελικός. Υπάρχουν 15-20 αθλητές πολύ σπουδαίοι και διακεκριμένοι από όλο τον κόσμο, ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, κάτοχοι ρεκόρ. Αυτό ελπίζουμε πως θα βοηθήσει και τους δικούς μας κορυφαίους αθλητές καθώς είναι και η καταληκτική ημερομηνία (15/5) για την επίτευξη ορίων συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και για διοργανώσεις μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών».

ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ

«Χαιρόμαστε όλοι πάρα πολύ που γίνεται αυτή η προσπάθεια το «Ακρόπολις» να επανέλθει δυναμικά. Είναι πολύ όμορφο να διεξάγεται μια διοργάνωση με τόσες καλές συμμετοχές στη χώρα μας, κάτι που εγώ δεν έχω προλάβει και χαίρομαι που γίνεται και θα λάβω μέρος. Παράλληλα είναι και μια ευκαιρία για τους μικρότερους κολυμβητές της χώρας μας να δουν πώς είναι ο ανταγωνισμός με σπουδαίους αθλητές και που σε άλλες συνθήκες δεν τα μπορούσαν. Χαίρομαι επίσης πολύ που η Ομοσπονδία μας έχει ένα όραμα, να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα την ελληνική κολύμβηση. Αυτό δίνει και σε εμάς ένα μεγαλύτερο κίνητρο και όρεξη για τη συνέχεια. Ελπίζω το «Ακρόπολις» τα επόμενα χρόνια να έχει περισσότερες συμμετοχές και να ανέβει περισσότερο ως διοργάνωση».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

«Είναι μια πολύ ωραία κίνηση της ομοσπονδίας να ζωντανέψει και πάλι το «Ακρόπολις». Έχει ανάγκη η Ελλάδα από τέτοιες διοργανώσεις. Έχουμε δείξει ότι με το επίπεδο που έχουμε αγωνιστικά σε όλα τα κορυφαία ραντεβού, δικαιούμαστε μια τέτοια διοργάνωση. Είναι πολύ καλό ότι «δυναμώνει» και θα ακουστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Εύχομαι κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο».

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ

«Το ‘’Ακρόπολις’’ είναι μια σπουδαία κολυμβητική διοργάνωση για την Ελλάδα. Όταν ήμουν μικρός και έβλεπα να έρχονται από το εξωτερικό μεγάλοι αθλητές, έμενα με το στόμα ανοιχτό, ήταν απίστευτο για μένα. Ήταν ένα κίνητρο για μένα, ήθελα να γίνω και εγώ ένας μεγάλος κολυμβητής. Η Ομοσπονδία κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να ξαναγίνει το ‘’Ακρόπολις’’ μια σπουδαία διοργάνωση με πολλές συμμετοχές και με κορυφαία ονόματα. Είναι πολύ σπουδαίο και για εμάς και τα νέα ταλέντα της ελληνικής κολύμβησης».

Λεπτομέρειες για το μίτινγκ ΕΔΩ και το επίσημο site ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος