ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Το μέλλον στην ομάδα είναι φωτεινότατο

  23.04.2012 16:55       1083


Το μεσημέρι επέστρεψε από την γειτονική Ιταλία, και συγκεκριμένα την Τεργέστη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα της υδατοσφαίρισης γυναικών, όπου συμμετείχε στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Μαζί με τα κορίτσια και το προπονητικό τιμ, επέστρεψε και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με το μέλλον της ομάδας, την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμόυ, κύριο Πάνο Μπιτσαξή, στο αεροδρόμιο, αλλά και στο ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου πρόκρισης των εθνικών ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναλυτικά:

Για το μέλλον της Εθνικής: «Θεωρώ πως δεν έκλεισε κανένας κύκλος, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Ο αθλητισμός είναι μια ευθεία που προχωράει συνεχώς. Μπορεί να έγιναν κάποιες αποχωρήσεις από την Εθνική ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αλλαγές γίνονται, όμως όταν μια ομάδα έχει μια δυναμική, συνεχίζει ακάθεκτη. Το μέλλον είναι φωτεινότατο. Υπάρχουν παιδιά από πίσω που μπορεί να καλύψουν άρτια τα κενά που δημιουργούνται με τις αποχωρήσεις».

Για την παρουσία του κυρίου Μπιτζαξή στο αεροδρόμιο: «Καλά έκανε και ήρθε ο κύριος Μπιτσαξής, στην επιστροφή της ομάδας μας. Τα λόγια του ήταν πολύ θετικά προς τα κορίτσια. Μάλιστα, είχαμε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς, και είχε ζητήσει την άποψή μου, για το αν πρέπει να έρθει. Ήταν μια όμορφη κίνηση, ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει και για τα πριμ, που όπως τόνισε θα δοθούν στα κορίτσια μας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα μετά τις εκλογές».

Τέλος, αναφέρθηκε σαν μέλος της ΦΙΝΑ, στην ενδεχόμενη αλλαγή του τρόπου πρόκρισης των Εθνικών ομάδων στην Ολυμπιάδα, αναφέροντας: «Θα συζητήσουμε την αλλαγή στον τρόπο συμμετοχής των ομάδων στους Ολυμπιακούς. Είναι άδικο για όλες τις ομάδες. Ας πάρουμε παράδειγμα την Ολλανδία, που τερμάτισε πρώτη στον όμιλό μας. Έκανε ένα κακό παιχνίδι στην συνέχεια και τέλος. Δεν έχει σημασία να παίζεις ούτε προκριματικά, ούτε τίποτα. Καλύτερα να παίζαμε ένα παιχνίδι, κάνοντας μια κλήρωση οκτώ ομάδων με τέσσερα παιχνίδια, από τα οποία οι νικητές θα πήγαιναν στους Ολυμπαικούς και οι ηττημένοι σπίτι τους, να ξεμπερδεύουμε, να μην κουραζόμαστε και να μην ξοδευόμαστε. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει το σύστημα, αλλά θα το θέσουμε επί τάπητος».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος