ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΑΦΙΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝ (photos)

"Το μέλλον του αθλήματος προβλέπεται λαμπρό" - "Αναγκαίο να διατηρηθούν τα προνόμια"

  15.07.2016 01:42       3596

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (14/7) αφίχθη στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, επιστρέφοντας από το Καζάν της Ρωσίας όπου μετείχε στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκεί όπου πραγματοποίησε εξαιρετική και πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση, κυρίως με την 6η θέση στο Κόμπο, αλλά και τα υπόλοιπα πολύ καλά πλασαρίσματα, τις 7ες θέσεις σε Σόλο και Ντουέτο και την 8η στο Ομαδικό. Επιτυχίες που ακολούθησαν αμέσως μετά από αυτές που είχαν προηγηθεί στο Ευρωπαϊκό της Ριέκα (χάλκινο μετάλλιο στο Ντουέτο και τρεις 5ες θέσεις σε Σόλο, Ομαδικό, Κόμπο).

Στην ομάδα επιφύλαξαν θερμή υποδοχή ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βάσω Γαρελίδη, ο διευθυντής της ΚΟΕ Γιώργος Χριστοφοράτος, γονείς, συγγενείς και φίλοι των κοριτσιών και των υπολοίπων μελών της αποστολής, με ανθοδέσμες, χειροκροτήματα και θερμούς εναγκαλισμούς.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου, τα κορίτσια μας, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής και ο Πρόεδρος Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχουν αυτές οι επιτυχίες (που έγιναν με προετοιμασία υπό αντίξοες συνθήκες), οι οποίες και εγγυώνται για το λαμπρό μέλλον του αθλήματος, ενώ επισήμαναν την ανάγκη να παραμείνουν τα κίνητρα και τα προνόμια για τις νεαρές αθλήτριες ώστε αυτές να συνεχίσουν να αθλούνται σε υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας:

Μαρία Θηβαίου (Ομοσπονδιακή προπονήτρια): "Πέρα από τη χαρά και την ικανοποίηση που νιώθουμε για τη δικαίωση αυτής της τεράστιας προσπάθειας, με τις νέες επιτυχίες που ήρθαν, θέλω να πω κάτι ακόμα ιδιαιτέρως σημαντικό. Τα παιδιά αυτά θα πρέπει να διατηρήσουν τα προνόμιά τους μέσα από τον αθλητισμό ώστε να εξασφαλίσουν και τη σωστή εκπαίδευσή τους. Είναι αναγκαίο, έτσι ώστε να καταφέρουν να μείνουν στον αθλητισμό και να επιδιώξουν να πετύχουν τις μέγιστες διακρίσεις για την Ελλάδα μας. Βλέπετε ότι πετυχαίνουν τους μεγάλους στόχους με αυτές τις προϋποθέσεις και παρά τις δύσκολες συνθήκες. Γι αυτό θα μείνουν και θα εγγυηθούν ένα λαμπρό μέλλον για το άθλημα". Όσο για τη συνταγή της επιτυχίας: "Εχει δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Είμαστε μια αλυσίδα με κρίκους στην οποία κανένας δεν είναι λιγότερο η περισσότερο χρήσιμος. Όλοι έχουμε το ρόλο μας εκεί και είμαστε μια γροθιά". Και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων: "Όλη η χρονιά σηματοδοτεί ότι θα έχουμε κι εκεί επιτυχία με το Ντουέτο μας που ευελπιστώ ότι θα πλασαριστεί ψηλά. Τα παιδιά μας έχουν δουλέψει σκληρά, η προετοιμασία έχει βγει και με τη βοήθεια του Θεού πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): "Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, στις προπονήτριές τους και σε όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους. Διότι αυτά που κάνουν αυτά τα παιδιά δεν είναι απλά επιτυχίες, είναι θαύματα, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάζονται για να πάνε σε αυτούς τους μεγάλους αγώνες. Μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό (με μετάλλιο) στη Ριέκα, ήρθε και το Παγκόσμιο να επιστεγάσει την καταπληκτική τους παρουσία στις φετινές διοργανώσεις. Είχαν συμμετοχή σε τέσσερις τελικούς και μάλιστα στο Κόμπο πήραν 6η θέση. Όποιος γνωρίζει τα τεκταινόμενα στην παγκόσμια Συγχρονισμένη κολύμβηση, θα ξέρει ότι και μία θέση και δύο θέσεις παραπάνω να ανέβεις στην κατάταξη είναι κατόρθωμα. Είναι μεγάλη υπόθεση να βρίσκεται η Ελλάδα στις έξι καλύτερες χώρες του κόσμου, παρά τις συνθήκες προετοιμασίας μας που είναι πολύ πιο αντίξοες σε σχέση με αυτές των αθλητριών των άλλων χωρών τις οποίες ανταγωνίζονται. Αυτή η φουρνιά έχει να προσφέρει πολλά στο μέλλον της Συγχρονισμένης κολύμβησης. Ήδη οι περισσότερες από αυτές τις αθλήτριες μετέχουν στην ομάδα Γυναικών και πιστεύω ότι με αυτές τις εμπειρίες θα είναι ακόμα πιο δυνατές στις μεγάλες διοργανώσεις και σε επίπεδο Γυναικών. Υπάρχει, βέβαια, το θέμα των κινήτρων που πρέπει να διατηρηθούν και να μην πάμε προς τα πίσω, να μην ακροβατούμε. Τους τα είπα στη συνάντηση στην ΕΟΕ με τους εκπροσώπους του υπουργείου".

Αθανασία Τσόλα (Σόλο, Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο): Είμαστε ενωμένες και αυτό μας καθιστά αναδυόμενη δύναμη στο άθλημα παγκοσμίως. Τα έχουμε δώσει όλα, κάναμε μια σκληρή προετοιμασία. Τα καταφέραμε, όμως, είχαμε πείσμα, πολλή δύναμη, κουράγιο και θέληση. Δώσαμε το καλύτερό μας εαυτό και βγάλαμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Υποσχόμαστε ότι το μέλλον της Συγχρονισμένος θα είναι λαμπρό. Ζητούμε λίγη παραπάνω βοήθεια από την Πολιτεία και ατους υπευθύνους. Να έχουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, δηλαδή ένα καλό κολυμβητήριο με ζεστό νερό και περισσότερες ώρες προπόνησης σε αυτό".

Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου (Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο): "Είμαστε μια δεμένη ομάδα που είχε προετοιμαστεί πολύ σκληρά. Όλα τα κορίτσια, παρά το μικρό της ηλικίας τους, ενσωματώθηκαν πολύ γρήγορα στην ομάδα και γι αυτό ήρθε και το καλό αποτέλεσμα, ιδιαιτέρως στο Κόμπο, αλλά και σε όλα τα προγράμματα. Για μένα ήταν ο τελευταίος αγώνας στην Εθνική Νεναίδων, καθώς ηλικιακά πάω μόνο στη Γυναικών, αλλά ακολουθεί πολύ ταλέντο".

Άννα Μαρία Ταξοπούλου (Ομαδικό, Κόμπο, αναπλ. Ντουέτο): "Το πείσμα μας, η σκληρή δουλειά στην προετοιμασία, το ενωτικό πνεύμα, έφερε και την ανταμοιβή μας. Το θέλαμε όλες πάρα πολύ και το χαρήκαμε όλες πάρα πολύ. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις γιατί τέσσερα από τα κορίτσια αποχωρούν λόγω ηλικίας από αυτή την ομάδα και θέλαμε το καλύτερο αποτέλεσμα".

Ελένη Κουγιά (τεχνική σύμβουλος): "Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, στις προπονήτριες και σε κάθε συντελεστή αυτής της επιτυχίας. Η Εθνική μας ομάδα απέδειξε πως το ομαδικό πνεύμα φέρνει το αποτέλεσμα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αγωνιστική χρονια για τις Νεανίδες, που δίνουν τη σκυτάλη στις Κορασίδες (για το COMEN) και στη συνέχεια, φυσικά, στα δύο κορίτσια που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο".

Δημήτρης Φαραντούρης (αρχηγός αποστολής): "Οπως βλέπετε, οι επιτυχίες δεν έχουν σταματημό, αλλά χτίζονται με τόσο κόπο και τόση δύναμη από τα παιδιά αυτά, με τόσο κουράγιο, που θα πρέπει να έχουμε την υπομονή να βλέπουμε την ομάδα αυτή να μεγαλώνει με τις επιτυχίες. Συγχαρητήρια σε όλους, στην Ομοσπονδία, στους προπονητές, διότι με τις συνθήκες που δουλεύουμε αυτό είναι είναι άθλος. Και μόνο άμα το ζήσει κάποιος από κοντά μπορεί να το καταλάβει. Πάμε για την επόμενη επιτυχία".

Θυμίζουμε ότι την ομάδα μας σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελούσαν οι: Αθανασία Τσόλα (Σόλο, Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο), Σοφία – Ευαγγελία Μαλκογεώργου (Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο), Άννα Μαρία Ταξοπούλου (Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο), Βαλεντίνα Φαραντούρη (Ομαδικό, Κόμπο), Αναστασία Ταξοπούλου (Ομαδικό, Κόμπο), Μαρία – Ελένη Αρμάου (Ομαδικό, Κόμπο), Ιφιγένεια Δίπλα (Ομαδικό, Κόμπο), Βασιλική Κοφίδη (Ομαδικό, Κόμπο), Δήμητρα Τσιαντή (Ομαδικό, Κόμπο), Θάλεια Παπαδοπούλου (Ομαδικό, Κόμπο), Όλγα Κουργιαντάκη (Ομαδικό, Κόμπο), Όλγα Παπασαράντη (Ομαδικό, Κόμπο). Την ομάδα συνόδευαν ακόμα η συνεργάτιδα προπονήτρια Αργυρώ Σαβράμη και η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής