ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ / ΠΑΡΙΣΙ

Το μέλλον τους ανήκει

  27.07.2021 10:16       1146

Επέστρεψε από το Παρίσι η αποστολή της Εθνικής ομάδας ανοικτής θάλασσας που πήρε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών – νέων γυναικών, εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος οι Μιχάλης Διασίτης, Κώστας Ζαχαριάδης, Γεωργία Μακρή, Μαρίνα Τριανταφυλλίδη και Βασιλική Τάτσιου.

Αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής ο σύνοδος προπονητής Λευτέρης Μήτρακας δήλωσε στο γραφείο τύπου της ΚΟΕ:

«Επιστρέψαμε από αυτή την αποστολή κρατώντας μόνο θετικές εντυπώσεις. Οι Έλληνες αθλητές μπορεί να μην έφεραν την μεγάλη διάκριση που θα θέλαμε - καλύτερες εμφανίσεις ήταν η 8η θέση του Κώστα Ζαχαριάδη στα 7.5χμ και η 7η θέση του ομαδικού στα 5 χιλιόμετρα - αλλά γυρνάμε γεμάτοι εμπειρίες και εφόδια για το μέλλον. Τα παιδιά στάθηκαν επάξια ανάμεσα στους καλύτερους κολυμβητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε αυτές τις αποστάσεις και απέδειξαν ότι το μέλλον της ελληνικής μαραθώνιας κολύμβησης είναι πραγματικά ευοίωνο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για τις προσπάθειές τους καθώς και στην ΚΟΕ και συγκεκριμένα στην αρχηγό της αποστολής Κέλλυ Αραούζου που με την πραγματικά μεγάλη της εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο συνέβαλλε τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία και οργάνωση της αποστολής».

Η Κέλλυ Αραούζου, εκπρόσωπος των αθλητών και αθλητριών στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ και αρχηγός της αποστολής στην Γαλλία, προσέθεσε:

«Τα παιδιά μας ευχαριστήθηκαν τους αγώνες και έχουν γυρίσει με όρεξη να δουλέψουν σκληρά. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο χρόνος εκτός αγώνων σε αυτές τις ηλικίες είχε έντονη επίδραση. Η ανοικτή θάλασσα θέλει αγώνες και επαφή με το άθλημα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες μας είδαν το επίπεδο στο εξωτερικό και είμαι σίγουρη ότι σιγά - σιγά θα δούμε τα παιδιά αυτά να εξελίσσονται και να φτάνουν ψηλά. Αναφορικά με τον δικό μου ρόλο, είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και χαίρομαι που μπορώ να είμαι κοντά στα νέα παιδιά. Ευχαριστώ το καθένα ξεχωριστά για αυτή την εμπειρία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ