ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Βαλεντίνα Κεπλέκοβα

«Το μυστικό της επιτυχίας η συνεχής δουλειά»

  15.09.2012 13:55       867

Το 8ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο Ντουέτο κατέκτησε η ομάδα της Ρωσίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, η οποία βρίσκεται διαρκώς στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης σε όλες τις κατηγορίες του αθλήματος και μάλιστα, αρκετά μακριά από την δεύτερη ομάδα που βρίσκεται πίσω της.

Το ίδιο συνέβη και σήμερα στο Βόλο. Το ντουέτο της Ρωσίας αποτελούμενο από τις Μιλένα Μίτεβα και Έλενα Προκοφίεβα κατέκτησε με άνεση το χρυσό μετάλλιο. Η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας, Βαλεντίνα Κεπλέκοβα, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Η Ρωσία διατηρεί πράγματι μια μεγάλη παράδοση στο άθλημα αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλά κορίτσια τα οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κορυφή, όχι μόνο στην κατηγορία των Νεανίδων αλλά και σε όλες τις κατηγορίες του αθλήματος της συγχρονισμένης», δήλωσε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενη στο μυστικό της επιτυχίας της ομάδας της:

«Δεν υπάρχει κανένα μυστικό, μόνο τρεις λέξεις που συνοδεύουν αυτή την επιτυχία: δουλειά, δουλειά, δουλειά! Τα κορίτσια στη Ρωσία για να φτάσουν σε αυτό το υψηλό επίπεδο ασχολούνται όλη μέρα με το άθλημα της συγχρονισμένης, όχι μόνο μέσα στο νερό που αυτό είναι το τρίτο μέρος της διαδικασίας, αλλά συνέχεια βρίσκονται στα θέατρα και στους χορούς για να μπορούν να πραγματοποιήσουν όσα απαιτεί το άθλημα».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχουν πιθανοί αντίπαλοι της Ρωσίας, η κ. Κεπλέκοβα τόνισε: «Φυσικά υπάρχουν χώρες που δουλεύουν πάρα πολύ παραγωγικά μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία πάει θαυμάσια σε αυτό το πρωτάθλημα και κερδίζει διαρκώς πόντους. Βέβαια, μαζί με την Ελλάδα υπάρχουν κι άλλες χώρες όπως είναι η Ιαπωνία, η Ισπανία, η Ουκρανία, η Κίνα, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, που και αυτές δουλεύουν πάρα πολύ σωστά και φυσικά είναι σοβαροί αντίπαλοι».

Στη φωτογραφία το ντουέτο της Ρωσίας με τις Μιλένα Μίτεβα και Έλενα Προκοφίεβα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος