ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Εθνική Ανδρών Υδατοσφαίρισης

Το νέο αίμα στην προετοιμασία της ομάδας

  11.06.2012 13:24       1182

Μάριος Καπότσης: «Είμαι περήφανος που έφτασα ως εδώ»

Από τους πιο νέους στην Εθνική Ανδρών, ο Μάριος Καπότσης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την προετοιμασία της ομάδας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο Μάριος Καπότσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την εμπειρία του να αγωνίζεται δίπλα σε μεγαλύτερους παίκτες με περισσότερες εμπειρίες αλλά και για την τύχη της Εθνικής μας ομάδας στο Λονδίνο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι πολύ περήφανος. Είναι τιμή να σε καλεί ένας προπονητής για Ολυμπιακή προετοιμασία. Εύχομαι οι προπονήσεις να είναι μια χαρά και να είμαι κι εγώ αντάξιος των προσδοκιών του προπονητή. Ελπίζω κάνουμε στο τέλος έναν απολογισμό και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Κάποιους παίκτες με τους οποίους θα κάνω μαζί προπόνηση τους έβλεπα από την τηλεόραση πριν κάποια χρόνια και τώρα προετοιμάζομαι μαζί τους. Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευχαρίστηση που έχω φτάσει μέχρι εδώ».

Όσον αφορά την τύχη της Εθνικής στην Ολυμπιάδα, ο ίδιος δήλωσε: «Πιστεύω, όπως δείξαμε και στο Προολυμπιακό τουρνουά, ότι είμαστε μια συμπαγής ομάδα, σαν μια γροθιά και αρχίζουν πλέον να μας υπολογίζουν όλοι όπως παλιά σαν μια μεγάλη δύναμη», ενώ σε ερώτηση για τον αν πιστεύει ότι θα κερδίσει μία θέση στην 13αδα σημείωσε: «Αυτό θα το κρίνει ο προπονητής. Εγώ ήρθα εδώ για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ό,τι βγει στη συνέχεια».

Στέφανος Γαλανόπουλος: «Θα διεκδικήσω τη θέση μου όσο περισσότερο μπορώ»

Ένας ακόμα από τους αθλητές που αποτελούν το νέο αίμα της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, ο Στέφανος Γαλανόπουλος, μίλησε επίσης στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας αναφορικά με τη συμμετοχή του στην προετοιμασία για την Ολυμπιάδα, λέγοντας:

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Άντριτς που μου δίνει την ευκαιρία να είμαι στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ελπίζω ότι θα προσφέρει στα νέα παιδιά πολλές εμπειρίες, έτσι ώστε να συνεχίσουμε και να είμαστε η επόμενη Εθνική ομάδα. Ευελπιστώ να έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στον κ. Άντριτς ότι το νέο αίμα της Ελλάδας στο πόλο είναι εξίσου καλό με την παλιότερη ομάδα και μπορεί να συνεχίσει τις επιτυχίες της».

Για την ευκαιρία που του δίνεται να βρίσκεται κοντά σε παλιότερους αθλητές και να προπονείται μαζί τους δήλωσε: «Για μένα η εμπειρία να αγωνίζομαι με αθλητές όπως ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Νίκος Δεληγιάννης και ο Χατζηθεοδώρου είναι φανταστική γιατί την ονειρευόμουν από μικρός και ήρθε η στιγμή να το κάνω. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σου μάθουν όχι μόνο αγωνιστικά πράγματα αλλά και το πώς να συμπεριφέρεσαι σαν αθλητής και σαν άνθρωπος».

Ο Στέφανος Γαλανόπουλος, μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποφασισμένος όσον αφορά τη συμμετοχή του στην 13άδα του Λονδίνου: «Αυτή τη στιγμή ήρθα εδώ έχοντας τις λιγότερες πιθανότητες από όλους. Θα προσπαθήσω φυσικά να διεκδικήσω μία θέση γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το όνειρο για κάθε αθλητή και από τη στιγμή που ο κ. Άντριτς μου δίνει αυτή την ευκαιρία να μπορέσω κι εγώ να είμαι στην ομάδα, θα διεκδικήσω τη θέση μου όσο περισσότερο μπορώ».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί κι εκείνος στην τύχη της Εθνικής μας ομάδας σημειώνοντας: «Πάντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν οι καλύτεροι, όπως είναι τώρα και η Εθνική. Πιστεύω δύσκολα ή εύκολα θα φέρει μία επιτυχία στη χώρα και εύχομαι να φέρει και ένα μετάλλιο».

Άγγελος Βλαχόπουλος: «Τιμή μου να βρίσκομαι στην προετοιμασία της Εθνικής»

Μεγάλη τιμή για εκείνον θεωρεί ο Άγγελος Βλαχόπουλος την συμμετοχή του στην προετοιμασία της Εθνικής ενόψει της Ολυμπιάδας του Λονδίνου. Ένας από τους νεαρότερους αθλητές της ομάδας κι εκείνος, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Σίγουρα είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι ξανά στην προετοιμασία με την Εθνική ομάδα των Ανδρών. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι δίπλα σε παλιούς παίκτες επειδή χτίζεις την καριέρα σου και γίνεσαι καλύτερος όσο έρχεσαι σε επαφή και αντιμέτωπος με μεγαλύτερους και καλύτερους αθλητές».

«Προσωπικά έχω έρθει για να αγωνιστώ και να διεκδικήσω κάποια θέση, όποια κι αν είναι αυτή και όποιες κι αν είναι οι πιθανότητες. Από εκεί και πέρα ο προπονητής θα κρίνει αν μπορώ να ανταπεξέλθω ή όχι», είπε ο Άγγελος Βλαχόπουλος όσον αφορά την πρόκρισή του στην 13άδα του Λονδίνου, ενώ αναφέρθηκε και στην τύχη της Εθνικής λέγοντας:

«Πολλά μπορούν να κριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ξέρω πως θα εμφανιστούν οι άλλες ομάδες αλλά ούτε κι εμείς. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος